Пропонуємо рецепти приготування неймовірно смачної каші з гарбуза в мультиварці. Це прекрасний варіант для корисного і ситного сніданку або вечері, а також незамінний блюдо в раціоні людини, яка піклується про здорове харчування.
Кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці
Інгредієнти: крупа кукурудзяна – 120 г; вода фільтрована – 330 мл; молоко – 320 мл; гарбуз – 150 г; сіль – 5 г або по смаку; цукровий пісок – 35 г або по смаку; масло вершкове – 40 р. Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки, шаткуємо невеликими кубиками і закладаємо в мультикастрюлю. Кукурудзяну крупу промиваємо хорошенечко і відправляємо до гарбузі. Вливаємо фільтровану воду, молоко, додаємо сіль, цукровий пісок, перемішуємо, закриваємо кришку і вибираємо на дисплеї функцію «Молочна каша». Через тридцять хвилин, після сигналу, залишаємо кашку ще на двадцять-тридцять хвилин на режимі «Підігрів» і потім подаємо до столу, приправивши вершковим маслом.
Молочна каша з гарбуза в мультиварці з пшоном
Інгредієнти: крупа пшоняна – 160 г; молоко – 580 мл; гарбуз – 250 г; сіль – 5 г або по смаку; цукровий пісок – 40 г або по смаку; масло вершкове – 40 р. Приготування Пшоняну крупу грунтовно промиваємо спочатку в холодній воді, а потім на одну хвилину запарюємо окропом, знову зливаємо і ще раз промиваємо. Таким чином, ми позбавимо страва від властивої пшону гірчинки.
Гарбуз чистимо, ріжемо дрібними кубиками або пропускаємо через крупну тертку. Закладаємо підготовлену гарбуз з пшоном в мультикастрюлю, вливаємо молоко, присмачую страву сіллю, цукровим піском і перемішуємо. Прикриваємо кришку пристрою, вибираємо функцію «Молочна каша» і готуємо страву до сигналу. По завершенні процесу, кришку мультиварки не відкриваємо і даємо страві настоятися ще п'ятнадцять хвилин в режимі «Підігрів». Подаємо готову кашку з вершковим маслом.
Рецепт пшоняної каші з гарбузом і м'ясним фаршем в мультиварці
Інгредієнти: пшоно – 270 г; вода фільтрована – 1 л; фарш яловичий – 200 г; гарбуз – 150 г; морква – 85 м; сіль – 5 г або по смаку; цибуля ріпчаста – 75 г; лавровий лист – 1 шт.; свіжа зелень кропу – за смаком; рослинне масло – 75 мл. Приготування Чистимо і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву пасеруємо до м'якості в мультикастрюле на рослинному маслі, встановивши функцію «Смаження» або «Випічка». Потім додаємо фарш, попередньо очищену від шкірки і дрібно нарубану гарбуз і обсмажуємо, помішуючи, ще кілька хвилин. Пшоно гарненько промиваємо до прозорої води, запарюємо на хвилину окропом, знову промиваємо і закладаємо до м'яса з овочами. Заливаємо все підігрітою фільтрованою водою, приправляємо до смаку сіллю, кидаємо лавровий листочок і перемикаємо прилад на режим «Крупа» або «Гасіння». Через тридцять хвилин переводимо мультиварку в режим «Підігрів» даємо страві настоятися ще приблизно десять хвилин, і можемо подавати, приправивши свіжою зеленню кропу.
Як приготувати рисову кашу з гарбуза в мультиварці?
Інгредієнти: рис – 160 г; молоко – 490 мл; вода – 200 мл; гарбуз – 300 г; сіль – 5 г або по смаку; цукровий пісок – 45 г або по смаку; масло вершкове – 40 р. Приготування Гарбуз чистимо, дрібно шаткуємо і визначаємо в мультикастрюлю. Гарненько промиваємо рисову крупу до прозорої води і закладаємо до гарбузі. Заливаємо вміст ємності мультиварки молоком і водою і приправляємо сіллю і цукром.
Для приготування рисової каші налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і готуємо страву до сигналу. Потім залишаємо його в режимі «Підігрів» на двадцять хвилин і подаємо до столу, присмачивши щедро вершковим маслом.