Якщо ви і ваші рідні не любите їсти кисломолочні продукти і нічого не можете з цим вдіяти, тоді приготуйте сирну запіканку з яблуками і зробіть це в мультиварці. Адже сир так корисний! Повірте, спробувавши це ласощі, ваші домочадці обов'язково попросять добавки, чому ви будете щиро раді!
Рецепт сирної запіканки з яблуками
Інгредієнти: сир домашній – 240 г; яйця добірні – 4 шт.; цукор білий – 35 г; ванільний цукор; борошно – 25 ст. ложки; масло «Фермерське» – 45 г; сіль – 05 ч. ложки; яблука кислі – 2 шт. Приготування Тепер докладно розглянемо, як приготувати сирну запіканку з яблуками, з допомогою мультиварки.
У чашці з'єднуємо яйця зі звичайним і ванільним цукром, сіллю. Міксер включаємо на найбільшу швидкість і починаємо збивати до появи піни.
Сир, бажано використовувати домашній, так як він м'якше, соковитіше і його легше протирати через сито. Підготовлений сир з'єднайте з яєчною сумішшю і додаємо борошно. Ретельно розмішуємо і викладаємо все в промаслений, вершковим маслом, форму мультиварки. Зверху запіканку рясно наповнюємо тонко порізаними яблучками.
Включаємо мультиварку і виставляємо режим «Випічка» на 55 хвилин.
Найсмачніша, сирна запіканка з яблуками, якщо подати її до столу ще теплою.
Сирна запіканка з яблуками для дітей
Інгредієнти: сир (нежирний) – 460 м; борошно – 30 г; цукор – 45; вершкове масло – 25 г; яйце куряче – 1 шт.; ванілін – 1 пакетик; сметана – 90 мл; сіль; яблука (солодкі) – 1-2 шт. Приготування Нежирний сир протираємо і змішуємо з яйцем, цукром, борошном, ваніллю. По смаку, можете додати трохи солі. Отриману масу розбиваємо міксером до стану пишноти і однорідності. Очищаємо від насіння і шкірки яблука, тремо на тертці (краще великою), які вводимо в загальну масу. Все перемішуємо і викладаємо ложкою, заздалегідь змащену вершковим маслом, чашу мультиварки. Ложечкою вирівнюємо поверхню запіканки, полив зверху сметаною. Встановлюємо режим «Випічка» хвилин на 35 після закінчення часу перемикаємо на «Підігрів» ще на 20 хвилин.
Така запіканка дуже сподобається вашим діткам, адже її практично не потрібно жувати, вона просто тане в роті!
Сирна запіканка з гарбузом та яблуками
Інгредієнти: сир – 650 г; гарбуз – 300-350 м; яблука – 300-350 м; манна крупа – 120 г; молоко – 210 мл; яйце куряче – 5 шт.; цукровий пісок – 3 ст. ложки; сметана – 250 мл; масло вершкове – 65 г; сіль. Приготування Протираємо Через сито сир, гарбуз відварюємо і крупно натираємо. Яблука ріжемо тоненькими шматочками. Протерті сир і гарбуз з'єднуємо разом, сюди ж додаємо манну крупу, яку ми за 25 хвилин до цього замочуємо в молоці, два розтертих з цукром жовтки, сіль, все добре перемішуємо. У масу з обережністю вводимо збиті до білого кольору білки, жовтки яких ми використовували раніше. Викладаємо в промаслений ємність мультиварки отриману суміш, зверху маємо часточки яблук, трохи утоплюючи їх у масу з сиром. Заливаємо все сумішшю сметани з рештою яйцями і вмикаємо мультиварку на режим «Випічка». Чекаємо 55 хвилин.
Сирна запіканка з смаженими яблуками
Інгредієнти: сир – 570 г; яблука – 3 шт.; манна крупа – 170 г; вода – 05 л; яйця – 4 шт.; цукор – 125 г; вершкове масло – 50 г; сметана – 330 мл; сіль – за смаком. Приготування З манної крупи варимо в'язку кашу. Яблука очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і смажимо в мультиварці на режимі «Смаження» 15 хвилин. Додаємо сюди протертий сир, манну кашу і перемішуємо. Потім додаємо цукор, сіль, три яйця і ще раз перемішуємо. Змастивши все яйцем, перемикається на режим «Випічка» і чекаємо 50 хвилин до повного завершення приготування нашого страви.
Їсти сирну запіканку з смаженими яблуками радимо зі сметаною!