З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати грушевий пиріг в мультиварці. Завдяки чудовим властивостям груш десерт виходить неймовірно соковитим і просто чудовий на смак.
Рецепт простого грушевого пирога в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 165 г; яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 100 г; розпушувач – 10 г; вершкове масло – 25 г; ванілін – за смаком; груші – 550 р. Приготування До яєчних жовтків додаємо цукровий пісок і збиваємо за допомогою віночка або міксера до повного розчинення солодких кристалів. Потім всипаємо попередньо просіяне борошно, розпушувач і перемішуємо. Охолоджені білки розбиваємо в густу, щільну піну з додаванням солі, акуратними рухами вводимо в тісто і розмішуємо до однорідності.
Дно мультикастрюли щедро промазуємо вершковим маслом і вистилаємо вирізаним по формі пергаментом, ще раз змащуємо маслом вже папір і притрушиваем злегка цукровим піском. Груші промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і серцевин з насінням і розрізаємо один плід красивими акуратними шматочками, а решта довільними скибочками або кубиками. На дно ємності розкладаємо по колу грушеві часточки, а інші скибочки змішуємо з тестом, перекладаємо до часточок і розрівнюємо. Вибираємо на дисплеї режим «Випічка» і готуємо пиріг протягом шістдесяти хвилин.
По готовності витягаємо пиріг, скориставшись ґратами для приготування на пару, знімаємо лист пергаменту і подаємо до столу, при бажанні прикрасивши верх десерту цукровою пудрою.
Аналогічним чином можна приготувати в мультиварці грушево-яблучний пиріг, замінивши половину груш яблучками.
Сирно-грушевий пиріг в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 240 г; вершкове масло – 210 г; сир – 550 г; цукровий пісок – 125 г; розпушувач – 10 г; груші – 750 г; ванілін або ванільний цукор. Приготування Добре охолоджене вершкове масло пропускаємо через крупну тертку, змішуємо з просіяним борошном, сиром, додаємо дві третини всього цукрового піску, ваніль або ванільний цукор за смаком і гарненько вимішуємо. Потім розподіляємо вийшло сирне тісто в промасленим
ємності мультиварки, вистеливши на дно довгі смужки з пергаментного паперу для зручності витягання пирога. Не забуваємо сформувати бортики з сирного тіста.
Вимиті груші розрізаємо на тонкі часточки і укладаємо в сирну форму. Притрушиваем зверху рештою цукровим піском і готуємо страву шістдесят хвилин в режимі «Випічка». Відкриваємо кришку пристрою і залишаємо його в режимі «Підігрів» ще двадцять хвилин. Тепер даємо пирога повністю охолонути, і витягаємо з мультикастрюли, скориставшись покладеними на дно пергаментними стрічками.