Пропонуємо варіанти приготування сирної запіканки з манкою в мультиварці. Кожен з них гідний вашого уваги, так як припускає чудовий смак готового блюда і його безсумнівну користь.
Рецепт сирної запіканки з гарбузом і манкою в мультиварці
Інгредієнти: сир – 520 г; гарбуз – 140 г; яйця – 2 шт.; молоко – 110 мл; манна крупа – 100 г; розпушувач – 10 г; цукровий пісок – 50 г; мед – 35 г; мелена кориця – 10 р. Приготування Першим ділом змішуємо в окремій глибокій мисці сир, молоко і збиті яйця. Додаємо цукровий пісок, манну крупу, розпушувач, перемішуємо і пробиваємо заглибним блендером до однорідності і легкості. Гарбуз очищаємо від твердої шкірки, пропускаємо через дрібну тертку, віджимаємо надлишки соку, а м'якоть змішуємо з медом і меленою корицею. Поділяємо сирну суміш на дві частини і в одну з них додаємо пряну гарбуз.
Мультикастрюлю промазуємо вершковим маслом і наливаємо спочатку дві столові ложки гарбузово-сирної суміші. Потім зверху додаємо дві столові ложки білої сирної маси і знову стільки ж гарбузової. Повторюємо аналогічним чином, поки закінчаться обидві суміші.
На дисплеї пристрою вибираємо режим «Випічка» і витримуємо в ньому запіканку сорок п'ять хвилин. Після закінчення часу даємо страві настоятися ще десять хвилин при закритій кришці і ще стільки ж, відкривши її. Потім виймаємо ефектну запіканку на блюдо, скориставшись пристосуванням для приготування на пару, і можемо подавати.
Смачна сирна запіканка з манкою і родзинками
Інгредієнти: сир – 270 г; яйця – 2 шт.; сметана – 130 г; манна крупа – 120 г; цукровий пісок – 75 г або по смаку; сіль – щіпка; родзинки – 120 г або по смаку; ванільний цукор або ванілін – за смаком; вершкове масло. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском і розбиваємо до утворення пишної і повітряної маси без нерозчинених солодких кристалів. Додаємо до яєчної маси сіль, ванільний цукор, пробитий попередньо блендером або перетертий через ситечко сир, сметану і перемішуємо. Манну крупу і попередньо промитий ізюм запарюємо невеликою порцією окропу на кілька хвилин і також закладаємо до інших компонентів. Ще раз гарненько перемішуємо основу для запіканки і викладаємо в попередньо промаслений і обсипану манною крупою мультикастрюлю.
Даємо масі постояти протягом п'ятнадцяти хвилин і включаємо режим «Випічка». Через п'ятдесят хвилин запіканка буде готова. Після сигналу даємо їй трохи настоятися і охолонути при відкритій кришці пристрою, а потім можемо виймати на блюдо і подавати.
Як приготувати сирно-яблучну запіканку з борошном і манкою?
Інгредієнти: сир – 380 г; яблука – 300 г; яйця – 2 шт.; сметана – 30 г; манна крупа – 60 г; цукровий пісок – 75 г; борошно – 30 г; ванільний цукор – за смаком. Приготування Сир змішуємо з яйцями, манною крупою, борошном і сметаною. Додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і
розбиваємо масу до легкості і однорідності за допомогою блендера.
Яблучні плоди моєму, витираємо насухо, позбавляє від шкірки і серцевини з насінням і нарізаємо кубиками. Також можна пропустити фрукт через крупну тертку. Додаємо яблучну масу до сирної і перемішуємо.
Ємність мультиварки промазуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою або панірувальними сухарями і викладаємо в неї основу запіканки. Вибираємо на дисплеї функцію «Випічка» і готуємо страву п'ятдесят хвилин. Після сигналу даємо запіканці настоятися мультикастрюле ще десять хвилин, а потім можемо виймати і подавати до столу.