Шарлотка – найпростіший з усіх і самий смачний пиріг, який неодмінно оцінять достоїнству всі присутні. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати чудову шарлотку з грушами в мультиварці.
Рецепт шарлотки з грушами в мультиварці
Інгредієнти: яйце – 5 шт.; цукор – 1 ст.; ванілін – 1 ч. ложка; груша – 4 шт. борошно – 2 ст.; Приготування Яйця гарненько збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор, до отримання пишної білої маси. Після цього додаємо борошно, додаємо ванілін за смаком і акуратно вимішуємо тісто. Груші промиваємо, акуратно вирізаємо серцевину, видаляємо всі кісточки і шаткуємо скибочками фрукти. Тепер виливаємо трохи тіста в змащену маслом чашу мультиварки і викладаємо половинки груш. Зверху виливаємо решту тіста і красиво розкладаємо всі фрукти. Закриваємо кришку приладу і випікаємо пиріг до готовності, вибравши програму «Випічка» близько години. Готовність шарлотки перевіряємо зубочисткою і при необхідності тушкуємо пиріг ще 20 хвилин. Готову шарлотку акуратно виймаємо, остуджуємо і ріжемо скибочками.
Шарлотка з грушами і яблуками в мультиварці
Інгредієнти: стиглі груші – 3 шт.; яблука – 2 шт.; яйце – 4 шт.; борошно; цукор – 1 ст.; майонез – 2 ст. ложки; сода харчова – 1 ч. ложка; оцет. Приготування У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо склянку цукру і кілька ложок майонезу. Потім кидаємо питну соду, погасивши її столовим оцтом, і всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо до однорідності. Груші і яблука обробляємо, шаткуємо кубиками й викладаємо на тісто. Дно мультиварки промазуємо маслом, присипаємо панірувальними сухарями і виливаємо тісто з фруктами. Включаємо програму «Випічка» і засікаємо 1 годину. Потім відкриваємо кришку приладу, даємо шарлотці з яблуками і грушами трохи охолонути в мультиварці, і витягуємо пиріг за допомогою контейнера, призначеного для варіння на пару. Перекладаємо його на тарілку і подаємо випічку теплою з чаєм або молоком.
Шарлотка з бананами і грушами в мультиварці
Інгредієнти: банани – 3 шт.; яйце – 5 шт.; розпушувач тіста – 1 ч. ложка; борошно – 2 ст.; цукор – 1 ст.; какао – 2 ст. ложки; масло вершкове – 20 р; стигла груша – 3 шт. Приготування Яйця гарненько збиваємо з цукром в густу піну. Борошно гарненько просіваємо з розпушувачем і невеликими порціями всипаємо в яєчну суміш. Після цього поділяємо тісто на 2 частини і в одну додаємо какао. Чашу мультиварки промазуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, чергуючи, в довільному порядку. Груші та банани обробляємо, нарізаємо скибочками і викладаємо поверх тіста, придавлюючи фрукти. Закриваємо кришку приладу, клапан для виходу залишаємо відкритим і вибираємо програму «Випічка» на 45 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно виймаємо шарлотку, накриваємо її рушником і наполягаємо 15 хвилин, а потім розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю.
Шарлотка з грушами і смородиною в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 180 г; яйце – 6 шт.; цукор – 150 г; розпушувач – 5 г; стиглі груші – 5 шт.; чорна смородина – 100 г; кориця, ванілін – за смаком; масло вершкове – 10 р. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском. У миску всипаємо борошно пшеничне і кидаємо розпушувач з прянощами. Далі невеликими порціями вводимо суху суміш в яєчну масу і замішуємо бісквітне тісто. Груші готуємо заздалегідь: промиваємо їх, зрізаємо шкірку і шаткуємо скибочками. Форму промазуємо вершковим маслом і розкладаємо по всьому дну фруктові шматочки. Заливаємо тістом і зверху посипаємо ягодами смородини. Відправляємо пиріг в мультиварку і вибираємо програму «Випічка», встановивши час приблизно на 45 хвилин.