Вернуться назад Распечатать

Як приготувати горохову кашу в мультиварці?

Як приготувати горохову кашу в мультиварці?
З гороху можна зварити смачну і ситну кашу. Але мало хто любить і вміє її готувати. По-перше, багато хто скаже, горох довго вариться. По-друге, потім каструлю довго відмивати, так як каша може пригоріти. Ми вам зараз розповімо, як приготувати горохову кашу в мультиварці. Завдяки цій диво-помічниці про всіх вищеописаних проблеми можна сміливо забути. Каша в мультиварці вийде добре розвареною і дуже смачною.

Горохова каша з тушонкою в мультиварці


Інгредієнти:

  • горох – 1 склянка;

  • тушонка яловича – 1 банка;

  • вода – 2 склянки;

  • сіль.


  • Приготування
    Горох добре промиваємо і поміщаємо в мультиварочную ємність, заливаємо його водою і в програмі «Тушкування» готуємо 2 години. Хвилин за 30 до закінчення процесу відкриваємо кришку, викладаємо тушонку, перемішуємо. Якщо потрібно, досолює. Знову закриваємо кришку і тепер готуємо до сигналу.

    Горохова каша з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • колотий горох – 1 склянка;

  • вода – 2 склянки;

  • цибуля – 130 г;

  • сіль – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Нарізане шматочками м'ясо готуємо в мультиварці на режимі «Випічка» або «Смаження» 30 хвилин. До м'яса додаємо подрібнену цибульку і обсмажуємо ще 10 хвилин. Викладаємо промитий горох колотий, солимо, кладемо спеції. Вливаємо воду, бажано гарячу і включаємо режим «Гасіння» на 2 години. Після сигналу страва буде готове до подачі.

    Горохова каша з копченостями в мультиварці


    Інгредієнти:

  • горох – 450 г;

  • вода – 900 мл;

  • цибуля – 230 г;

  • копчене – 200 г;

  • зелень;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Сухий горох спочатку добре промиваємо і засипаємо в мультиварочную каструлю. Додаємо сіль, перець. Включаємо режим «Молочна каша». Самі в цей час обсмажуємо подрібнену цибулю. Копченості також ріжемо соломою або кубиками і відправляємо до цибулі, обсмажуємо 5 хвилин. За бажанням в зажарку також можна додати трохи подрібненого часнику, смак страви від цього тільки виграє. У готову горохову кашу викладаємо засмажку з копченостями, зверху притрушиваем подрібненою зеленню і в режимі «Підігрів» залишаємо на чверть години. Після цього горохова каша з копченостями готова для подачі до столу. А якщо ситуація така, що в наявності є лише мультиварка, то спочатку можна зробити засмажку, а потім вже помістити горох і готувати все разом. Теж смачно.

    Горохова каша з куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • горох дроблений – 500 г;

  • морква – 200 г;

  • курка – 400 г;

  • цибуля – 150 г;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • сіль;
  • Як приготувати горохову кашу в мультиварці?

  • спеції .


  • Приготування
    Куряче м'ясо ріжемо невеликими шматочками. Горох добре промиваємо. У каструлю мультиварки кладемо куряче м'ясо, вливаємо олію і в режимі «Смаження» готуємо 10 хвилин, додаємо подрібнену цибулю і терту моркву і готуємо ще 10 хвилин в тому ж режимі. Тепер викладаємо промитий горох, вливаємо воду. Вона повинна бути вище рівня продуктів на 15 мм. За смаком солимо, кладемо спеції за своїм бажанням. Виставляємо програму «Тушкування» на 60 хвилин. Після сигналу відкриваємо кришку, вміст мультиварки перемішуємо і кличемо всіх до столу. Приємного апетиту!