Страви з картоплі та птиці по праву вважаються найбільш популярними і широко улюбленими. Причина цього криється не тільки в простому і зрозумілому смаку готового страви, але і у доступності необхідних продуктів. У рецептах далі ми розберемося з технологією приготування тушкованої картоплі з куркою в мультиварці на прикладі кількох простих рецептів.
Тушкована картопля з куркою і грибами
Інгредієнти: курятина - 21 кг; ріпчаста цибуля - 360 г; оливкова олія - 55 мл; солодкий перець - 190 г; морква - 175 г; зубки часнику - 4 шт.; печериці - 245 г; сухе біле вино - 160 мл; курячий бульйон - 980 мл; томати у власному соку - 790 г; картопля - 680 г; томатна паста - 175 г; сушений орегано, базилік - по 1 ч. ложці. Приготування Перед тим, як приготувати тушковану картоплю з куркою, підготуйте всі необхідні складові. Курятину наріжте соломкою, моркву натріть на крупній тертці. Розділіть солодкий перець і ріпчасту цибулю на півкільця, гриби ж наріжте довільними шматками. Покладіть овочі і курятину в мультиварочную чашу, попередньо наливши в останню трохи олії. Приправте вміст пристрою сушеними травами і залийте білим вином. Як тільки останнім випарується, додайте розтерті в пасту зубки часнику, томатну пасту і томати у власному соку. Покладіть до складових рагу кубики картоплі, залити все бульйоном і залиште нудитися на «Гасіння» близько півтора годин. По закінченні відведеного часу страву можна дегустувати.
Тушкована капуста з картоплею і куркою
Це овочеве рагу ми будемо готувати не з шматочками курятини, а з натуральної курячої ковбасою. Остання продається у вигляді фаршу, набитого в натуральну оболонку або кишку, вона володіє більшою ніжністю, жирністю і містить спеції у своєму складі.
Інгредієнти: білокачанна капуста - 370 г; картопляні бульби - 840 г; морква - 260 г; куряча ковбаса (натуральна) - 460 м; бульйонні кубики - 2 шт.; вода - 21 л; суміш сушених італійських трав - 1 ч. ложка. Приготування Поставте пристрій розігрітися з невеликою кількістю масла, а самі тим часом підготуйте овочі: нашаткуйте капустяне листя, а картоплю і моркву наріжте кубиками середнього розміру. Курячу ковбасу найкраще нарізати товстими кружечками, але можна отримати фарш з оболонки і скачати з нього невеликі фрикадельки.
Коли масло в чаші підігріється, спершу спасеруйте на ньому шматочки ковбаси, щоб ті підрум'янилися, а потім доповніть їх овочами. Коли і овочі дійдуть до напівготовності, влийте в чашу розведені у воді бульйонні кубики. Замінити кубики можна і натуральним бульйоном, якщо є така можливість. Всипте сушені трави і готуйте овочеве рагу на «Гасіння» близько години.
Курка, тушкована з картоплею в сметані
Інгредієнти: рослинне масло - 45 мл; ріпчаста цибуля - 95 г; стебла селери - 2 шт.; морква - 115 г; часникові зубки - 3 шт.; курятина - 490 г; сухе біле вино - 75 мл; курячий бульйон - 890 мл; картопляні бульби - 210 г; лист лавра; гілочка чебрецю; борошно - 15 г; сметана - 180 мл Приготування Налийте щедру порцію масла в чашу мультиварки і використовуйте її для обсмажування цибулі та селери з шматочками моркви. Як тільки овочі пустять свій аромат, покладіть до них лавр і тимьян, додайте пюрированные зубки часнику і покладіть шматочки курки. Курятина повинна схопитися і лише після цього вміст чаші можна буде залити вином. Коли алкоголь випарується, додайте в блюдо нарізану кубиками картоплю і залийте все сумішшю сметани і бульйону. Перейдіть до «Випічки» на «Гасіння» і залиште страву нудитися протягом години.