Вернуться назад Распечатать

Тушкована картопля з куркою в мультиварці

Тушкована картопля з куркою в мультиварці
Страви з картоплі та птиці по праву вважаються найбільш популярними і широко улюбленими. Причина цього криється не тільки в простому і зрозумілому смаку готового страви, але і у доступності необхідних продуктів. У рецептах далі ми розберемося з технологією приготування тушкованої картоплі з куркою в мультиварці на прикладі кількох простих рецептів.

Тушкована картопля з куркою і грибами


Інгредієнти:

  • курятина - 21 кг;

  • ріпчаста цибуля - 360 г;

  • оливкова олія - 55 мл;

  • солодкий перець - 190 г;

  • морква - 175 г;

  • зубки часнику - 4 шт.;

  • печериці - 245 г;

  • сухе біле вино - 160 мл;

  • курячий бульйон - 980 мл;

  • томати у власному соку - 790 г;

  • картопля - 680 г;

  • томатна паста - 175 г;

  • сушений орегано, базилік - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати тушковану картоплю з куркою, підготуйте всі необхідні складові. Курятину наріжте соломкою, моркву натріть на крупній тертці. Розділіть солодкий перець і ріпчасту цибулю на півкільця, гриби ж наріжте довільними шматками. Покладіть овочі і курятину в мультиварочную чашу, попередньо наливши в останню трохи олії. Приправте вміст пристрою сушеними травами і залийте білим вином. Як тільки останнім випарується, додайте розтерті в пасту зубки часнику, томатну пасту і томати у власному соку. Покладіть до складових рагу кубики картоплі, залити все бульйоном і залиште нудитися на «Гасіння» близько півтора годин. По закінченні відведеного часу страву можна дегустувати.

    Тушкована капуста з картоплею і куркою


    Це овочеве рагу ми будемо готувати не з шматочками курятини, а з натуральної курячої ковбасою. Остання продається у вигляді фаршу, набитого в натуральну оболонку або кишку, вона володіє більшою ніжністю, жирністю і містить спеції у своєму складі.
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 370 г;

  • картопляні бульби - 840 г;

  • морква - 260 г;

  • куряча ковбаса (натуральна) - 460 м;

  • бульйонні кубики - 2 шт.;

  • вода - 21 л;

  • суміш сушених італійських трав - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Поставте пристрій розігрітися з невеликою кількістю масла, а самі тим часом підготуйте овочі: нашаткуйте капустяне листя, а картоплю і моркву наріжте кубиками середнього розміру. Курячу ковбасу найкраще нарізати товстими кружечками, але можна отримати фарш з оболонки і скачати з нього невеликі фрикадельки.
    Коли масло в чаші підігріється, спершу спасеруйте на ньому шматочки ковбаси, щоб ті підрум'янилися, а потім доповніть їх овочами. Коли і овочі дійдуть до напівготовності, влийте в чашу розведені у воді бульйонні кубики. Замінити кубики можна і натуральним бульйоном, якщо є така можливість. Всипте сушені трави і готуйте овочеве рагу на «Гасіння» близько години.

    Курка, тушкована з картоплею в сметані


    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 45 мл;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • морква - 115 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • курятина - 490 г;

  • сухе біле вино - 75 мл;

  • курячий бульйон - 890 мл;

  • картопляні бульби - 210 г;

  • лист лавра;
  • Тушкована картопля з куркою в мультиварці

  • гілочка чебрецю;

  • борошно - 15 г;

  • сметана - 180 мл


  • Приготування
    Налийте щедру порцію масла в чашу мультиварки і використовуйте її для обсмажування цибулі та селери з шматочками моркви. Як тільки овочі пустять свій аромат, покладіть до них лавр і тимьян, додайте пюрированные зубки часнику і покладіть шматочки курки. Курятина повинна схопитися і лише після цього вміст чаші можна буде залити вином. Коли алкоголь випарується, додайте в блюдо нарізану кубиками картоплю і залийте все сумішшю сметани і бульйону. Перейдіть до «Випічки» на «Гасіння» і залиште страву нудитися протягом години.