Вернуться назад Распечатать

Тушковане м'ясо в мультиварці

Тушковане м'ясо в мультиварці
Тушковане м'ясо в мультиварці виходить казково м'яким, смачним і ситним. Таке блюдо чудово підходить на обід, і навіть святковий обід.

Тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 500 г;

  • картопля – 700 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • морква – 2 шт.;

  • томатна натуральна паста – 2 ст. ложки;

  • спеції ;

  • лавровий листочок;

  • олія рослинна;

  • вода – 2 ст.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на терочке, а цибулю шаткуємо. Картоплю очищаємо від шкірки і рубаємо великими шматками. М'ясо викладаємо в каструлю і підрум'янюємо його в режимі «Випічка» 20 хвилин. Потім додаємо цибулю, видавлений через прес часник і моркву. Обсмажуємо все разом при відкритій кришці ще хвилин 15 до м'якості овочів. Після звукового сигналу кидаємо картоплю і кладемо томатну пасту. Додаємо за смаком спеції і лавровий листок. Вливаємо воду, закриваємо кришку і вибираємо програму «Випічка». Тушкуємо страву протягом 1 години, а потім акуратно перемішуємо тушковане м'ясо з овочами в мультиварці і подаємо до столу, вийнявши лавровий листочок.

    Тушковане м'ясо з чорносливом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вода – 500 мл;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції;

  • м'якоть свинини – 1 кг;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • чорнослив – 150 р.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями. Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Смаження» і наливаємо в чашу соняшникове масло. Розігріваємо його, викладаємо м'ясо і, не закриваючи кришку, обсмажуємо його 15 хвилин, помішуючи. Потім кидаємо цибулю і даємо йому злегка підрум'янитися.
    Після цього додаємо томатну пасту, розмішуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин, після чого відключаємо обрану програму. Чорнослив заздалегідь промиваємо, додаємо до м'яса, вливаємо фільтровану воду, підсолюємо і кидаємо лавровий лист і перець. Готуємо страву на режимі «Гасіння» приблизно 15 години. Подаємо його з будь-яким гарніром на ваш вибір: рис, гречка або картоплю.

    Тушковане м'ясо з грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясо – 1 кг;

  • картопля – 350 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжі гриби – 200 г;

  • морква – 1 шт.;

  • запечені помідори – 500 г;

  • свіжа зелень;

  • спеції.


  • Приготування
    Сковороду з олією добре розігріваємо. Цим часом промиваємо м'ясо, нарізаємо його шматочками і натираємо спеціями. Обсмажуємо з усіх боків до утворення золотистої скоринки. Після цього акуратно перекладаємо свинину в мультиварку. Картопля очищаємо, крупно шаткуємо, а морква рубаємо кружечками. Свіжі гриби обробляємо, нарізаємо пластинами і викладаємо підготовлені овочі в каструлю, навколо м'яса. Заливаємо запеченими помідорами, закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» 45 хвилин до готовності м'яса. Подаємо блюдо гарячим, посипавши дрібно порізаної зеленню.

    Тушковане м'ясо з підливою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 350 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • вода – 05 склянки;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • зелень свіжа – для прикраси;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • томатний соус – 3 ст. ложки;

  • сметана нежирна – 3 ст. ложки;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Тушковане м'ясо в мультиварці

    М'ясо спочатку промиваємо, просушуємо і нарізаємо шматочками. Цибулину очистити, шаткуємо дрібними кубиками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо м'ясо з цибулею і підрум'янюємо на режимі «Випічка» 5 хвилин. Після звукового сигналу, всипаємо борошно, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин. Не гаючи часу, займемося соусом: пиалке змішуємо сметану з томатним соусом і за бажанням додаємо кілька зубчиків видавленого через прес часнику. Після закінчення програми виливаємо соус в чашу мультиварки, підсолюємо страву за смаком, кидаємо будь-які спеції і вливаємо трохи води. Вибираємо «Гасіння» і готуємо 15 години. Перед подачею прикрашаємо тушковане м'ясо рубаною свіжої зеленню.