Тушковане м'ясо в мультиварці виходить казково м'яким, смачним і ситним. Таке блюдо чудово підходить на обід, і навіть святковий обід.
Тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 500 г; картопля – 700 г; часник – 3 зубчики; морква – 2 шт.; томатна натуральна паста – 2 ст. ложки; спеції ; лавровий листочок; олія рослинна; вода – 2 ст. Приготування М'ясо обробляємо і нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на терочке, а цибулю шаткуємо. Картоплю очищаємо від шкірки і рубаємо великими шматками. М'ясо викладаємо в каструлю і підрум'янюємо його в режимі «Випічка» 20 хвилин. Потім додаємо цибулю, видавлений через прес часник і моркву. Обсмажуємо все разом при відкритій кришці ще хвилин 15 до м'якості овочів. Після звукового сигналу кидаємо картоплю і кладемо томатну пасту. Додаємо за смаком спеції і лавровий листок. Вливаємо воду, закриваємо кришку і вибираємо програму «Випічка». Тушкуємо страву протягом 1 години, а потім акуратно перемішуємо тушковане м'ясо з овочами в мультиварці і подаємо до столу, вийнявши лавровий листочок.
Тушковане м'ясо з чорносливом в мультиварці
Інгредієнти: вода – 500 мл; цибулина – 2 шт.; спеції; м'якоть свинини – 1 кг; паста томатна – 1 ст. ложка; чорнослив – 150 р. Приготування М'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями. Мультиварку включаємо, вибираємо режим «Смаження» і наливаємо в чашу соняшникове масло. Розігріваємо його, викладаємо м'ясо і, не закриваючи кришку, обсмажуємо його 15 хвилин, помішуючи. Потім кидаємо цибулю і даємо йому злегка підрум'янитися.
Після цього додаємо томатну пасту, розмішуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин, після чого відключаємо обрану програму. Чорнослив заздалегідь промиваємо, додаємо до м'яса, вливаємо фільтровану воду, підсолюємо і кидаємо лавровий лист і перець. Готуємо страву на режимі «Гасіння» приблизно 15 години. Подаємо його з будь-яким гарніром на ваш вибір: рис, гречка або картоплю.
Тушковане м'ясо з грибами в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо – 1 кг; картопля – 350 г; цибулина – 1 шт.; свіжі гриби – 200 г; морква – 1 шт.; запечені помідори – 500 г; свіжа зелень; спеції. Приготування Сковороду з олією добре розігріваємо. Цим часом промиваємо м'ясо, нарізаємо його шматочками і натираємо спеціями. Обсмажуємо з усіх боків до утворення золотистої скоринки. Після цього акуратно перекладаємо свинину в мультиварку. Картопля очищаємо, крупно шаткуємо, а морква рубаємо кружечками. Свіжі гриби обробляємо, нарізаємо пластинами і викладаємо підготовлені овочі в каструлю, навколо м'яса. Заливаємо запеченими помідорами, закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» 45 хвилин до готовності м'яса. Подаємо блюдо гарячим, посипавши дрібно порізаної зеленню.
Тушковане м'ясо з підливою в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 350 г; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; вода – 05 склянки; борошно – 1 ст. ложка; зелень свіжа – для прикраси; спеції. Для соусу:
томатний соус – 3 ст. ложки; сметана нежирна – 3 ст. ложки; часник – 2 зубчики. Приготування М'ясо спочатку промиваємо, просушуємо і нарізаємо шматочками. Цибулину очистити, шаткуємо дрібними кубиками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо м'ясо з цибулею і підрум'янюємо на режимі «Випічка» 5 хвилин. Після звукового сигналу, всипаємо борошно, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин. Не гаючи часу, займемося соусом: пиалке змішуємо сметану з томатним соусом і за бажанням додаємо кілька зубчиків видавленого через прес часнику. Після закінчення програми виливаємо соус в чашу мультиварки, підсолюємо страву за смаком, кидаємо будь-які спеції і вливаємо трохи води. Вибираємо «Гасіння» і готуємо 15 години. Перед подачею прикрашаємо тушковане м'ясо рубаною свіжої зеленню.