Тушкована курка, приготована в мультиварці, виходить чудово ніжною, смачною і ароматною. Її можна подавати з будь-яким гарніром або кашами .
Гречка тушкована з куркою в мультиварці
Інгредієнти: гречка – 1 ст.; філе куряче – 400 г; сметана нежирна – 2 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції . Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо скибочками. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а морква подрібнюємо на тертці. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом, викладаємо куряче м'ясо, цибульку і моркву. Підсолюємо все за смаком і готуємо 30 хвилин, вибравши програму «Гасіння». Через півгодини, вимикаємо мультиварку, викладаємо сметану, підливаємо трохи холодної води, висипаємо гречку, все перемішуємо і встановлюємо режим «Гречка». Засікаємо 40 хвилин, і чекаємо звукового сигналу.
Тушкована курка з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: картопля – 5 шт.; курка – 700 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; сметана – 3 ст. ложки; спеції; сир – 100 г; зелень суха. Приготування Тушку курки промиваємо, розрізаємо на шматочки, підсолюємо і приправляємо спеціями. Потім змащуємо її сметаною, викладаємо в каструлю і прибираємо в холодильник. Овочі чистимо і шаткуємо ножем невеликими шматочками: картопля – кубиками, цибулину – півкільцями, а моркву – брусочками. Відправляємо всі овочі в чашу мультиварки, підсолюємо, посипаємо сухою зеленню і зверху викладаємо шматки курячі. Останнім шаром кладемо сир, нашатковану пластинами, і закриваємо кришку приладу. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо 30 хвилин. Після звукового сигналу, смачна курка тушкована з овочами в мультиварці готова!
Курка тушкована в сметані в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегенця – 6 шт; сметана – 100 мл; гірчиця гостра – 1 ст. ложка; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Курячі стегенця ретельно промиваємо й обсушуємо. У мисці змішуємо сметану з гострою гірчицею, додаємо спеції. Можете використовувати сушений часник, базилік, петрушку, розмарин або готову ароматну суміш приправ для курки. Гарненько перемішуємо соус і викладаємо в нього стегна. Ретельно промазуємо все м'ясо і залишаємо хвилин на 25 маринуватися. Потім перекладаємо в чашу мультиварки. Моркву чистимо, натираємо на крупній терочке і посипаємо зверху м'ясо. Закриваємо кришку приладу, включаємо режим «Гасіння» і готуємо їх 15 – 2 години, в залежності від марки вашої мультиварки. Подаємо курячі стегенця з картопляним пюре, відварним рисом або овочевим рагу.
Курка тушкована з капустою в мультиварці
Інгредієнти: курка – 400 г; капуста білокачанна – 400 г; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; паста томатна – 1 ст. ложка; масло рослинне – 4 ст. ложки; спеції. Приготування Курку обробити, промиваємо та нарізаємо шматочками. Капусту тонко шаткуємо, а картоплю чистимо і розрізаємо
невеликими кубиками. Моркву і цибулину промиваємо, обробляємо і подрібнюємо на крупній тертці. У посуд мультиварки наливаємо рослинне масло, кладемо курку, цибульку і моркву. Закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Смаження» і засікаємо 15 хвилин. Через 10 хвилин додаємо розведену водою томатну пасту і висипаємо капусту з картошой. Приправляємо блюдо спеціями за смаком, перемішуємо і залишаємо на тому ж режимі ще на 5 хвилин. Потім вливаємо кілька столових ложок води і вибираємо програму «Тушкування» на 40 хвилин. Після звукового сигналу, розкладаємо ароматну гарячу капусту з куркою по тарілках і прикрашаємо рубаною свіжої зеленню.