Кожна щаслива володарка мультиварки знає, що ця диво-помічниця завжди допоможе приготувати смачний поживний обід або вечерю. Нижче вас чекають рецепти тушкованої картоплі з грибами в мультиварці.
Тушкована картопля з сушеними грибами в мультиварці
Інгредієнти: сушені гливи – 200 г; картопля – 1 кг; цибуля – 1 шт.; лавровий лист; сіль; спеції; рослинне масло. Приготування Сушені гриби замочуємо в холодній воді і залишаємо так годинок на 12. У мультиварочную каструльку наливаємо масло, вибираємо програму, де зазвичай смажимо. Це може бути «Випічка» або «Смаження». Викладаємо картоплю, нарізану кубиками бажаного розміру, і обсмажуємо до рум'яності. Окремо обсмажуємо віджаті гриби з цибулею, попередньо подрібненим. Додаємо їх до картоплі, солимо, кладемо спеції. Вливаємо близько 1 склянки гарячої води. Тепер переводимо мультиварку в програму «Гасіння» і готуємо 1 годину.
Тушкована картопля з білими грибами в мультиварці
Інгредієнти: гриби білі – 8 шт.; картопля середнього розміру – 10 шт.; цибуля – 1 шт.; сіль; спеції; рослинне масло. Приготування Гриби чистимо, а потім добре миємо. Кладемо їх у воду і після закипання варимо півгодини. Воду зливаємо. Знову вливаємо свіжу воду і проварюємо грибочки ще чверть години. Відварені гриби нарізаємо невеликими брусочками. У каструлю вливаємо олію, включаємо режим «Смаження». Коли прогріється масло, закладаємо подрібнену цибулю та гриби. Обсмажуємо до легкої рум'яності при відкритій кришці. У різних мультиварках цей процес може зайняти різну кількість часу, так як потужність всіх мультиварок різна. Отже, коли грибочки з цибулею підрум'янилися, закладаємо картоплю, порізану шматочками, солимо, кладемо улюблені спеції і перемішуємо. Вливаємо воду або грибний бульйон, щоб він тільки покрив овочі. Готуємо тушковану картоплю з грибами в мультиварці у програмі «Гасіння» 60 хвилин. Після цього перемішуємо, пробуємо на смак, якщо потрібно, досолює, і відразу ж подаємо до столу.
Тушкована картопля з солоними грибами в мультиварці
Інгредієнти: картопля середнього розміру – 10 шт.; цибуля – 1 шт.; гриби солоні – 200 г; паста томатна – 2 ст. ложки; спеції; сіль; зелень; олія рослинна. Приготування Солоні гриби спочатку промиваємо. Якщо гриби цілі, нарізаємо їх шматочками. У мультиварочную ємність наливаємо масло, коли воно прогріється, кладемо подрібнену цибульку, гриби і злегка обсмажуємо в програмі «Випічка». Чищений картоплю нарізаємо невеликими брусочками і відправляємо в каструлю до грибів. Перемішуємо, солимо, кладемо спеції. Томатну пасту розвести в 1 склянці води і отриманою сумішшю заливаємо картоплю з грибами. В режимі «Випічка» готуємо хвилин 10 а потім переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і готуємо 1 годину. Практично в кінці притрушиваем подрібненим кропом. Після сигналу мультиварку відкривати не поспішаємо, нехай картопелька настоїться ще хвилин 15. І тільки після цього вже подаємо до столу. Приємного апетиту!