Як би все не побоювалися свинини з-за високого вмісту в м'ясі холестерину, на ділі вона неповторно смачна в запеченому, смаженому або тушкованому вигляді саме завдяки характерною жирової прошарку. Довести це беремося нижченаведеними рецептами тушкованої свинини в мультиварці.
Тушкована свинина з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 330 г; бекон - 55 г; свинина (лопатка) - 17 кг; корінь пастернаку - 85 м; листя шавлії - 6 шт.; кальвадос - 125 мл; курячий бульйон - 420 мл; яблучний сидр - 380 мл; картопля - 730 г; яблука - 240 г; борошно - 25 г; діжонська гірчиця - 10 р. Приготування У суху, але розігріту на «Випікання» чашу мультиварки покладіть шматочки бекону і дайте жиру з нього повністю вытопиться. Як тільки шматочки бекону підрум'яняться, на розігрітому жиру обсмажте кубики свинини. Коли м'ясо схопиться рум'яною скоринкою, до нього можна покласти кубики картоплі, пастернака, цибуля та яблука. Обсмажте овочі і свинину разом не більше 6-7 хвилин, після чого посипте вміст мультиварочной чаші борошном, дайте їй схопитися ще з хвилину і залийте все кальвадосом, бульйоном і сидром. Перед перемиканням на «Гасіння» заправте блюдо гірчицею, а потім залиште нудитися на 15 години.
Свинина, тушкована в сметані в мультиварці
Інгредієнти: натуральні свинячі сосиски - 310 г; масло рослинне - 15 мл; ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 3 зубки; картопля - 340 г; курячий бульйон - 750 мл; бекон - 65 г; вершки - 230 мл; молода капуста - 180 г; щіпка паприки. Приготування Наріжте ще сиру натуральну ковбасу товстими шматочками. Розігрійте масло в чаші і обсмажте на ньому шматочки ковбаси з беконом хвилин 5-6 щоб ті придбали легкий золотистий відтінок. До подрумянившимся ковбасок покладіть кільця цибулі, пропущений через прес часник і готуйте все ще 3 хвилини. Додайте нарізані кубиками картопляні бульби, нашатковану капусту, почекайте ще хвилину і заливайте всі сумішшю з вершків і курячого бульйону. Щіпка паприки у фіналі і можна перемикатися в режим «Гасіння». Тушкована свинина з підливою в мультиварці готується півтори години.
Свинина, тушкована з овочами в мультиварці
Інгредієнти: свинина (лопатка) - 950 г; морква - 130 г; томатне пюре - 380 мл; солодкий перець - 190 г; курячий бульйон - 440 мл; листя лавра -3 шт.; картопля - 130 г; сушений базилік - щіпка; часник - 6 зубчиків; ріпчаста цибуля - 110 р. Приготування Спершу спасеруйте часник і цибулю в режимі «Випічка». До засмажки покладіть нарізану кубиками свинячу лопатку і дайте підрум'янитися. До рум'яної свинині додайте томатне пюре, бульйон, лавр, базилік, часник і готуйте все вже на «Гасіння» близько півгодини. До напівготового м'ясного рагу покладіть солодкий перець, картоплю і продовжите приготування ще 15 хвилин.
Тушковану свинину краще всього подавати відразу ж після приготування разом зі скибкою свіжого хліба, але навіть в охолодженому вигляді м'ясне рагу володіє прекрасним смаком.
Свинина, тушкована з грибами в мультиварці
Інгредієнти: рослинна олія - 30 мл; ріпчаста цибуля - 110 г; часник - 1 зубок; свинина (вирізка) - 950 г; сушений орегано, гірчиця - 2 ч. ложки; щіпка мускатного горіха; винний оцет - 35 мл; гливи - 930 г; вершки - 65 мл; вершкове масло - 45 г; каперси - 12 шт. Приготування Як зазвичай першим ділом підрум'янюємо шматочки свинини на «Випікання». До м'яса додаємо вершкове масло і півкільця цибулі. Як тільки останні дійдуть до напівготовності, покладіть часник, а слідом за ним додайте мускат, орегано і гірчицю. Дайте спецій «розкритися» в олії і залийте сумішшю свинину винного оцту і бульйону. Перейдіть на «Випічку» і тушкуйте м'ясо півтори години, додайте гриби, залиште страву ще на годину, а перед сервіровкою заправте вершками і покладіть каперси.