Пропонуємо вам цікавий і досить простий рецепт тушкованих кабачків, приготованих в мультиварці, який різноманітить ваш стіл і сподобається всім гостям.
Рецепт тушкованих кабачків в мультиварці
Інгредієнти: кабачок молодий – 3 шт.; морква – 3 шт.; стиглий помідор – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 5 зубчиків; свіжа зелень; мелений імбир – щіпка; спеції; коріандр мелений – щіпка. Приготування Всі овочі спочатку промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо півкільцями моркву, часник шаткуємо пластинами, а цибулю – кубиками. В посуд мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо овочі. Кабачки обполіскуємо, кришимо кільцями і викладаємо зверху. Посипаємо спеціями за смаком, солимо і накриваємо кружечками помідор. Тепер закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Гасіння» і встановлюємо час на 1 годину. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо подрібненою свіжою зеленню, і перекладаємо тушковані кабачки з овочами з мультиварки в глибоку тарілку.
Тушковані кабачки з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: кабачки молоді – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; картопля – 5 шт.; спеції; свіжа зелень; м'ясний фарш – за смаком; помідори – за бажанням; часник – 2 зубчики; олія рослинна. Приготування Отже, кабачки промиваємо, чистимо, акуратно виймаємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. У каструлю мультиварки наливаємо масло, висипаємо підготовлені кабачки і кидаємо картоплю, порізану кубиками. Закриваємо прилад кришкою, виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо 15 хвилин. Цим часом обполіскуємо зелень, струшуємо її і дрібно рубаємо ножем. Цибулину і часник чистимо, нарізаємо маленькими кубиками і додаємо до м'ясного фаршу. Перемішуємо, підсолюємо за смаком і викладаємо масу у посуд мультиварки. Знову закриваємо кришкою і тушкуємо страву ще хвилин 15 додавши за бажанням помідори. Після звукового сигналу даємо страві настоятися і потім подаємо до столу.
Кабачки, тушковані в сметані в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 1 ст. ложка; молочні кабачки – 1 кг; сметана нежирна – 05 ст.; масло рослинне – 30 мл; цукор – щіпка; сіль; кріп або петрушка. Приготування Кабачки гарненько миємо, очищаємо від товстої шкірки, виймаємо насіння і нарізаємо овочі товстими брусками. Мультиварку виставляємо режим «Смаження», наливаємо масло і розігріваємо його. Потім викладаємо кабачки і обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо дрібку цукру і підрум'янюємо все ще декілька хвилин, постійно помішуючи. Тепер потроху додаємо борошно і готуємо страву до звукового сигналу готовності. Потім вибираємо програму «Гасіння», додаємо сіль при необхідності, кладемо нежирну сметану і засікаємо 20 хвилин. Готову страву подаємо зі свіжої подрібненої зеленню петрушки або кропу.
Кабачки, тушковані з куркою в мультиварці
Інгредієнти: кабачки молоді – 700 г; цибулина – 1 шт.; сметана нежирна – 2 ст. ложки; морква – 1 шт.; філе куряче – 700 г; спеції ; олія соняшникова. Приготування Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і кидаємо в чашу мультиварки з маслом. Вибираємо програму «Смаження» і готуємо рівно 3 хвилини, помішуючи. Потім додаємо моркву, нарізану кружечками, і обсмажуємо овочі до рум'яного стану. Тепер викладаємо свіже куряче філе, нашинковане шматочками, підсолюємо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо хвилин 7. Кабачки нарізаємо кубиками, виймаємо насіння і додаємо до овочів. Переставляємо прилад в режим «Гасіння» і готуємо ще 20 хвилин. Далі вливаємо сметану, розмішуємо і тушкуємо страву ще 5 хвилин.