Вернуться назад Распечатать

Тушковані кабачки в мультиварці

Тушковані кабачки в мультиварці
Пропонуємо вам цікавий і досить простий рецепт тушкованих кабачків, приготованих в мультиварці, який різноманітить ваш стіл і сподобається всім гостям.

Рецепт тушкованих кабачків в мультиварці


Інгредієнти:

  • кабачок молодий – 3 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • стиглий помідор – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • свіжа зелень;

  • мелений імбир – щіпка;

  • спеції;

  • коріандр мелений – щіпка.


  • Приготування
    Всі овочі спочатку промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо півкільцями моркву, часник шаткуємо пластинами, а цибулю – кубиками. В посуд мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо овочі. Кабачки обполіскуємо, кришимо кільцями і викладаємо зверху. Посипаємо спеціями за смаком, солимо і накриваємо кружечками помідор. Тепер закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Гасіння» і встановлюємо час на 1 годину. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо подрібненою свіжою зеленню, і перекладаємо тушковані кабачки з овочами з мультиварки в глибоку тарілку.

    Тушковані кабачки з фаршем в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 4 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • спеції;

  • свіжа зелень;

  • м'ясний фарш – за смаком;

  • помідори – за бажанням;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Отже, кабачки промиваємо, чистимо, акуратно виймаємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. У каструлю мультиварки наливаємо масло, висипаємо підготовлені кабачки і кидаємо картоплю, порізану кубиками. Закриваємо прилад кришкою, виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо 15 хвилин. Цим часом обполіскуємо зелень, струшуємо її і дрібно рубаємо ножем. Цибулину і часник чистимо, нарізаємо маленькими кубиками і додаємо до м'ясного фаршу. Перемішуємо, підсолюємо за смаком і викладаємо масу у посуд мультиварки. Знову закриваємо кришкою і тушкуємо страву ще хвилин 15 додавши за бажанням помідори. Після звукового сигналу даємо страві настоятися і потім подаємо до столу.

    Кабачки, тушковані в сметані в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • молочні кабачки – 1 кг;

  • сметана нежирна – 05 ст.;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • цукор – щіпка;

  • сіль;

  • кріп або петрушка.


  • Приготування
    Кабачки гарненько миємо, очищаємо від товстої шкірки, виймаємо насіння і нарізаємо овочі товстими брусками. Мультиварку виставляємо режим «Смаження», наливаємо масло і розігріваємо його. Потім викладаємо кабачки і обсмажуємо 5 хвилин. Додаємо дрібку цукру і підрум'янюємо все ще декілька хвилин, постійно помішуючи. Тепер потроху додаємо борошно і готуємо страву до звукового сигналу готовності. Потім вибираємо програму «Гасіння», додаємо сіль при необхідності, кладемо нежирну сметану і засікаємо 20 хвилин. Готову страву подаємо зі свіжої подрібненої зеленню петрушки або кропу.

    Кабачки, тушковані з куркою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 700 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сметана нежирна – 2 ст. ложки;

  • морква – 1 шт.;

  • філе куряче – 700 г;

  • спеції ;

  • олія соняшникова.
  • Тушковані кабачки в мультиварці


    Приготування
    Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і кидаємо в чашу мультиварки з маслом. Вибираємо програму «Смаження» і готуємо рівно 3 хвилини, помішуючи. Потім додаємо моркву, нарізану кружечками, і обсмажуємо овочі до рум'яного стану. Тепер викладаємо свіже куряче філе, нашинковане шматочками, підсолюємо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо хвилин 7. Кабачки нарізаємо кубиками, виймаємо насіння і додаємо до овочів. Переставляємо прилад в режим «Гасіння» і готуємо ще 20 хвилин. Далі вливаємо сметану, розмішуємо і тушкуємо страву ще 5 хвилин.