В мультиварці можна зварити дуже смачний абрикосовий джем. Ця солодка, сонячна заготівля доведеться в пору при випічці пирогов і різних десертів, а також нагадає про літні днинки за чашкою чаю в зимову холоднечу.
Як варити абрикосовий джем в мультиварці?
Для джему підійдуть будь-які спілі плоди абрикос, з яких обов'язково видаляють кісточки. Кількість цукру може змінюватись за смаком в межах від 500 до 1000 грамів на один кілограм очищених плодів. Багато господинь кидають у абрикосову масу для додання пікантного смаку пряні спеції, такі як кориця, мелена гвоздика і т. п., а якщо абрикоси недостатньо кислі, додають в кінці приготування трохи лимонного соку.
Щоб отримати однорідний джем без змісту шматочків фруктів, необхідно розбити очищені від кісточок плоди блендером або пропустити через м'ясорубку.
Час варіння може варіюватися від сорока хвилин до трьох годин, в залежності від обраного режиму мультиварки для приготування абрикосового джему і його бажаної густоти.
Багато рецепти приготування джему в мультиварці припускають приготування його при закритій кришці пристрою в режимі «Випічка». Але численна практика споживачів показала, що в таких умовах джем частіше «тікає» з ємності приладу, що доставляє господиням масу незручностей. Крім того, з тієї ж причини для варіння на один прийом краще брати не більше 500 г абрикос, а весь процес тримати на контролі і не відходити далеко від мультиварки.
Нижче пропонуємо вам один з численних варіантів приготування дуже смачного абрикосового джему в мультиварці.
Рецепт абрикосового джему в мультиварці на зиму
Інгредієнти: абрикоси, очищені від кісточок – 05 кг; цукровий пісок – 05 кг; лимонний сік – 1 ч. ложка. Приготування Абрикоси промиваємо і даємо воді стекти. Позбавляємо плоди від кісточок, розбиваємо заглибним блендером в пюре і перекладаємо масу в ємність мультиварки. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо і виставляємо режим «Випічка» на тридцять хвилин. Кришку мультиварки не закриваємо, а масу періодично перемішуємо. Після повного закипання перемикаємо пристрій на режим «Гасіння», через п'ять хвилин закриваємо кришку і витримуємо джем одну годину, кожні десять хвилин його перемішуючи. Потім розкладаємо ще гарячим по стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришками і закутуємо до охолодження, перевернувши баки кришкою вниз.