Гасіння овочів не займає так багато часу як, наприклад, тушкування м'яса , але, безумовно, тривале приготування при низькій температурі в цілому сприятливо позначається на загальній смакової панелі страви, саме тому тушковані кабачки з картоплею за рецептами далі ми вирішили готувати в мультиварці.
Рецепт тушкованих кабачків з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 65 г; консервована квасоля - 2 ст.; морква - 145 г; кабачок - 110 г; картопля - 320 г; часникові зубки - 3 шт.; курячий бульйон - 12 л; м'ясо індички - 460 м; бальзамічний оцет - 15 мл Приготування Розігрів в чаші трохи рослинного масла, спасеруйте на ньому нарізані овочі: шматочки цибулі, кабачка, моркви та картоплі. До подрумянившимся овочів додайте часниковий зубок, а слідом за ним – шматки індички. Тепер залишається лише дочекатися моменту, коли м'ясо схопиться, і можна буде додавати бобові, оцет і бульйон. Кабачки, тушковані з картоплею і м'ясом повинні нудитися в режимі «Гасіння» не менше 40-45 хвилин. Після, страву можна посипати раскрошенной фетою, доповнити сметаною або просто подати з скибочкою хліба.
Кабачки, тушковані з картоплею в сметані
Інгредієнти: кабачок - 270 г; ріпчаста цибуля - 85 м; морква - 120 г; часниковий зубок - 1 шт.; бекон - 4 скибочки; картопляні бульби - 3 шт.; яблучний оцет - 15 мл; мелена паприка - 1 ч. ложка; овочевий бульйон - 680 мл; сметана - 230 р. Приготування Вытопите жир з бекону на «Випікання» і використовуйте його для обсмажування овочів: кабачки, цибулі, моркви та картоплі разом. Як тільки овочі схопляться рум'янцем, приправте їх паприкою, додайте дрібку солі і залийте все розведеним у бульйоні з сметаною. Перейдіть на «Гасіння» і томіть овочеве рагу близько півгодини.
Кабачки, тушковані з грибами і картоплею в соусі каррі
Інгредієнти: рослинна олія - 15 мл; соус каррі - 325 мл; сметана - 350 мл; овочевий бульйон - 385 мл; картопляні бульби - 2-3 шт.; морква - 110 г; кабачок - 250 г; солодкий перець - 1 шт.; печериці - 185 г; куряче філе - 170 р. Приготування Налийте в чашу мультиварки трохи рослинного масла і спасеруйте на ньому кубики картоплі, кабачка і моркви з кільцями солодкого перцю. Коли овочі схопляться рум'янцем, покладіть до них гриби, дайте останнім випустити всю вологу, випаруйте її, покладіть нарізане кубиками філе і відразу залийте блюдо соусом із суміші каррі зі сметаною і бульйоном. Перемкнувшись на «Гасіння» томіть рагу близько 40 хвилин.