Один з найпростіших способів приготування сухариків – це запекти їх в мікрохвильовці. Їх подають до пива, додають в супи або салати . Так і готуються вони дуже швидко і легко.
Сухарі з хліба в мікрохвильовій печі
Інгредієнти: білий (сірий) хліб – 300 г; сіль, спеції. Приготування Хліб ріжемо на однакові квадратики, солимо, посипаємо улюбленими спеціями (травами) і гарненько перемішуємо. Розкладаємо на тарілці в один ряд і ставимо на хвилинку в мікрохвильовку на високу потужність, потім перевертаємо сухарі і знову ставимо в мікрохвильовку ще на одну хвилину. Вони повинні підрум'янитися і підсохнути. Якщо такого не сталося, повторіть процес ще раз.
Сухарики в мікрохвильовці з часником
Інгредієнти: білий (сірий) хліб – 300 г; сіль (за смаком); часник – 1-2 зубчики; оливкова (соняшникова) олія – 3-4 ст. ложки; вода – 3-4 ст. ложки. Приготування: Чорний, сірий або білий хліб нарізаємо середніми кубиками. У невелику мисочку видавлюємо через прес пару зубчиків часнику, додаємо туди ж воду, оливкова (соняшникова) олія, солимо за смаком і перемішуємо. Розкладаємо на плоскій тарілці нарізаний хліб і збризкуємо його з усіх сторін підготовленою сумішшю. Ставимо страву з хлібом в мікрохвильову піч на одну хвилину і підрум'янюємо з кожної сторони. Часникові сухарики в мікрохвильовці при приготуванні головне не пересушити.
Як зробити смачні сухарики в мікрохвильовці?
Інгредієнти: білий (чорний) хліб – 300 г; сіль (за смаком); приправа до супів «Маггі» або будь-яка інша; часник – 1-2 зубчики; зелень свіжа або сушена; оливкова олія – 2-3 ст. ложки; вода – 4-5 ст. ложки. Приготування Нарізати хліб шматочками. Приправу «Маггі» розчинити у воді, додати сіль, зелень, оливкова олія, видавити часник і все це добре перемішати і полити підготовлені шматочки хліба. Сухарики викладаємо на плоску тарілку в один шар і сушимо в мікрохвильовці з двох сторін по парі хвилин.
Гострі сухарики до пива в мікрохвильовці
Інгредієнти: білий або чорний хліб – 350 г; оливкова олія – 2-3 ст. ложки; паприка; червоний перець; часник – 3-4 зубчики; чорний перець мелений; сіль – за смаком. Приготування Нарізати хліб невеликими шматочками, рівномірно покласти на тарілку і поставити в СВЧ-піч на пару хвилин. Сковороду розжарити на плиті з оливковою олією. Туди ж видавити через прес часник, додати за смаком паприку, червоний і чорний перець, сіль. Всю цю суміш добре прогріти на сковороді. Остиглі сухарики занурити в заправку і викласти на серветку, щоб скло зайве масло.