Кукурудза – єдиний продукт, що містить золото. Вона дарує довголіття, забезпечує тривале функціонування сечостатевої системи і збереження зубів, так що варто періодично вживати яскраво-золоті качани в їжу. Звичайно, сама корисна кукурудза – молода, відварена в качанах, можливо, трохи посипана сіллю. Однак тут є одна складність: варити качани доводиться довго – близько години.
Гарна новина для тих, у кого є в господарстві мікрохвильова піч: кукурудза в мікрохвильовці вариться за 5 хвилин. Не вірите? Просто спробуйте.
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Інгредієнти: качани кукурудзи – 4-5 шт. Приготування Беремо качани молодої кукурудзи, якщо верхні листки брудні, видаляємо їх. Решта не чіпаємо. З того кінця, яким качан кріпиться до стебла, зрізаємо частину так, щоб стало видно зерна. Укладаємо качани на блюдо і відправляємо в НВЧ на 5 хвилин. Варена кукурудза в мікрохвильовці готова. Залишається звільнити її від листя і волокон. Для цього верхівку качана затискаємо в пальцях і злегка обертаємо – очищений качан випадає на тарілку, а листя можна викинути. Будьте обережні, не попечіть пальці – качани дуже гарячі!
Соковита кукурудза в мікрохвильовці – рецепт
Розповімо, як ще можна варити кукурудзу в качанах у мікрохвильовці. Це теж досить просто, кукурудза в цьому випадку виходить соковитою і ніжною.
Інгредієнти: кукурудза в качанах – 3-4 шт. паперові рушники – 1 рулон. Приготування Качани потрібно для початку очистити від листя і волокон. Для цього зрізаємо кінчики з обох сторін, відокремлюємо все зайве і добре промиваємо качани під холодною водою. Кожен качан обмотуємо паперовим рушником досить щільно в 2 шари, змочуємо ці згортки водою і акуратно, щоб не порвати папір, віджимаємо – вони повинні бути вологими, а не мокрими. Укладаємо кукурудзу на блюдо і ставимо варитися в мікрохвильову піч. Таймер ставимо на 5 хвилин – цього цілком достатньо, щоб зерна зварилися.
Дістаємо блюдо, обережно розгортаємо качани. Краще це робити з допомогою виделки і ножа або двох виделок, щоб не обпекти пальці, так як кукурудза дуже гаряча. Готові качани можна злегка присолити, а можна подати так. Головне пам'ятайте: кукурудза – досить важка їжа, тому у другій половині дня краще утриматися від його вживання, так і взагалі – більше 2-3 качанів за раз не варто. Користі це не принесе. Краще потроху, але часто.
Є рецепти, при яких кукурудза готується в мікрохвильовій печі в пакеті. Пам'ятайте, однак, що при нагріванні поліетилен виділяє шкідливі речовини, краще так не готувати. Використовуйте один із запропонованих способів – вийде значно корисніше.