Печеня – традиційне, споконвічно російська страва. Варіантів його приготування досить багато, починаючи від смаженого і закінчуючи запечений в духовці. А ми розповімо вам, як приготувати смачну печеню зі свинини в мультиварці.
Печеня зі свинини з грибами в мультиварці
Інгредієнти: картопля – 1 кг; свіжі печериці – 500 г; м'якоть свинини – 500 г; вода – 200 мл; вершки – 100 мл; сметана нежирна – 100 мл; цибулина – 1 шт.; спеції ; олія рослинна. Приготування М'ясо обробляємо, рубаємо скибочками і підрум'янюємо хвилин 20 на маслечко в чашу мультиварки, вибравши програму «Випічка». Потім додаємо шампіньйони, нарізані скибочками, і пасеруємо ще 15 хвилин. Цим часом чистимо картоплю, розрізаємо його великими кубиками і додаємо до овочів. Підсолюємо блюдо і заливаємо сумішшю, приготовленою з сметани, вершків і води. Всі перемешиваеми тушкуємо жарке на тому ж режимі протягом години. Перед подачею прикрашаємо страву рубаною свіжої зеленню.
Печеня зі свинини з грибами і картоплею
Інгредієнти: свинина – 500 г; свіжі печериці – 400 г; картопля – 10 шт.; часник – 3 зубчики; червоний солодкий перець – 1 шт.; зелений консервований горошок – 150 г; спеції. Приготування Для приготування печені по-домашньому в мультиварці м'ясо, цибулю, моркву, солодкий перчик і картоплю обробляємо і нарізаємо кубиками. Часник обробляємо і видавлюємо через прес, а гриби шаткуємо скибочками. На дно чаші наливаємо трохи масла і підрум'янюємо свинину, вибравши програму «Випічка» близько 10 хвилин. Потім кидаємо часник, злегка обсмажуємо разом з м'ясом, а потім додаємо моркву і перець. Гарненько все перемішуємо, пасеруємо хвилин 5 і викладаємо гриби. Тушкуємо ще 5 хвилин, а потім відключаємо прилад. Додаємо картоплю, зелений горошок, підсолюємо і встановлюємо режим «Гасіння».
Печеня по-домашньому з грибамии сиром
Інгредієнти: свинина – 1 кг; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 3 шт.; болгарський перець – 1 шт.; помідор – 3 шт.; сметана – 150 мл; сир – 200 г; спеції. Приготування М'ясо рубаємо шматочками і обсмажуємо в режимі «Випічка» 20 хвилин. Цибулину, моркву, перець і картоплю чистимо і шаткуємо кубиками, а помідори подрібнюємо часточками. Після звукового сигналу додаємо цибулю, потім моркву, далі викладаємо шар картоплі, розподіляємо помідори з перцем. Кожен шар підсолюємо і вливаємо трохи води зі сметанкою. Посипаємо рагу тертим сиром, вибираємо програму «Гасіння» і засікаємо 15 години.