М'якоть скумбрії можна назвати справді універсальною, так як за рахунок своєї щільної текстури, вона годиться для приготування будь-якими способами: варіння на пару, тушкування, смаження або запікання. Про деякі технології приготування цієї риби з допомогою мультиварки ми поговоримо далі.
Скумбрія в фользі в мультиварці
Інгредієнти: тушки скумбрії - 3 шт.; гострий перець чилі (великий) - 1 шт.; часник - 1 зубок; мед - 15 мл; цедра і сік двох лаймів; шматочок імбиру довжиною 3 см; кунжутне масло - 10 мл; тайський рибний соус - 10 мл Приготування Видаливши з чилі насіння, дрібно наріжте його і змішайте з розтертим в пасту часниковим зубком, цедрою і лаймовим соком, тертим імбирним коренем, рибним соусом, медом і олією. У виснаженою і ретельно промитої риби відріжте голову, обсушіть скумбрію і зробіть надрізи вздовж усієї її поверхні, не прорізаючи м'якоть до кістки. Розділіть маринад між рибками, попередньо виклавши їх на лист фольги, ретельно змастіть їх, а потім оберніть. Якщо ви маєте час, то можете залишити скумбрію промаринуватися на півгодини в холодильнику, а можете відразу ж викласти тушки в чашу мультиварки і готувати на «Випікання» півгодини.
Скумбрія на пару в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: тушка скумбрії - 480 м; гілочка розмарину, чебрецю; лимон - 3 скибочки; оливкова олія - 35 мл; порей (біла частина) - 1 шт. Приготування Перед тим, як приготувати скумбрію в мультиварці, рибу необхідно випатрати, ретельно обполоснути і звільнити тушку від голови і хвостового плавця. Черевні і грудні плавники також зріжте, потім обсушити скумбрію і покладіть в її порожню черевну порожнину кільця порею, гілочки чебрецю, розмарину, кілька кружалець лимона. Полийте рибу олією і приправити за смаком, при необхідності заколіть стінки черевця зубочисткою. Оберніть рибу фольгою, покладіть в контейнер для варіння на пару, виберіть відповідний режим, набравши в каструлю трохи води, а потім готуйте тушки 25 хвилин.
Скумбрія з овочами в мультиварці
Інгредієнти: тушки скумбрії - 2 шт.; рослинна олія - 15 мл; часник - 3 зубки; гострий перець чилі - 2 шт.; томати черрі - 280 м; оцет - 15 мл; соєвий соус - 15 мл; ріпчаста цибуля - 45 г; пучок зеленого цибулі. Приготування Випотрошену рибу підрум'яньте на половині масла, попередньо приправивши. Коли риба схопиться рум'янцем, влийте масло, що залишилося, додайте шматочки цибулі, цілі томати черрі, пір'я зеленої цибулі, часник, залийте все сумішшю оцту і масла. Готуйте рибу на «Випікання» ще 15 хвилин.