Сьогодні ми розповімо, як без додаткових клопоту приготувати поживний і дуже смачне блюдо в мультиварці. Налаштована на відповідні режими, вона все зробить за вас, при цьому гуляш в мультиварці виходить більш м'яким і ніжним. А скорочення кількості необхідного для приготування олії зробить його менш калорійним.
Використовувати можна різні сорти м'яса, і навіть субпродукти, різниця буде тільки в смаку і часу приготування.
Гуляш з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо без кістки – 520 г; морква – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; паста томатна – 40 г; пряні трави та спеції – за смаком; лавровий лист – 1 шт.; борошно пшеничне – 20 г; рослинна олія – 50 мл; очищена вода – 100 мл; сіль – за смаком; Приготування Ємність мультиварки промазуємо рослинним маслом, викладаємо в неї очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Витримуємо в режимі «Випічка» або «Смаження» двадцять хвилин. Всипаємо борошно, смажимо сім хвилин, і закладаємо нарізане на шматочки куряче м'ясо. Додаємо томатну пасту, пряні трави і спеції за власним смаком, вливаємо очищену воду, кидаємо лавровий лист, перемішуємо і готуємо одну годину, переключивши мультиварку на режим «Гасіння».
Рецепт гуляшу з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 750 г; цибуля ріпчаста великий – 1 шт.; паста томатна чи кетчуп – 75 г; сметана – 75 г; морква – 2 шт.; солодкий перець – 1 шт.; лаврове листя – 1-2 шт.; часник – 1-2 зубчики; борошно пшеничне – 100 г; рослинна олія – 50 мл; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; очищена вода або м'ясний бульйон. Приготування М'якоть яловичини промиваємо, нарізаємо невеликими скибочками, обвалюють в борошні і складаємо в змащену маслом ємність мультиварки. Виставляємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» на сорок хвилин. Через двадцять п'ять хвилин закладаємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю, моркву соломкою, а солодкий перець кубиками і перемішуємо. Після завершення процесу обсмажування додаємо томатну пасту або кетчуп, сметану і нарізаний часник. Приправляємо сіллю, меленої сумішшю перців, вливаємо бульйон або очищену воду і кидаємо лавровий лист. Все гарненько розмішуємо і готуємо півтори години, переключивши мультиварку в режим «Гасіння».
Гуляш з курячої печінки в мультиварці
Інгредієнти: печінка куряча – 700 г; цибуля ріпчаста – 250 г; томатний соус – 50 г; сметана – 50 г; м'ясний бульйон або очищена вода – 200 мл; лаврове листя – 1-2 шт.; борошно пшеничне – 35 г; рослинна олія – 25 мл; пряні трави та спеції – за смаком; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком. Приготування Ємність мультиварки промазуємо рослинним маслом, і закладаємо півкільця цибулі. Обсмажуємо десять-п'ятнадцять хвилин, включивши режим «Смаження» або «Випічка».
Курячу печінку промиваємо, нарізаємо на шматочки, змішуємо з борошном і відправляємо до цибулі. Смажимо ще десять хвилин, потім
додаємо томатний соус, сметану, вливаємо бульйон або очищену воду, приправляємо спеціями, пряними травами, меленої сумішшю перців і сіллю. Кидаємо лаврові листочки, перемішуємо і готуємо тридцять хвилин, переключивши мультиварку на режим «Гасіння».
Смак гуляшу з курячої печінки можна урізноманітнити, додавши моркву, помідори або болгарський перець.
Тепер ви знаєте, як правильно приготувати гуляш в мультиварці. Залишилося визначитися з видом м'яса, зробити кілька нескладних маніпуляцій з продуктами і смачне блюдо порадує вас і ваших близьких своїм чудовим смаком.