Головна особливість спекотного – ніжне і розпадається на волокна м'ясо, м'які овочі, а також густа й ароматна підлива. Кожний з цих критеріїв вимагає одного – тривалого і повільного гасіння, яке ідеально протікає в мультиварці. Заручившись допомогою головного гаджета на будь-якій сучасній кухні, приступаємо до приготування печені зі свинини.
Печеня зі свинини з картоплею в мультиварці
Вершкове жарке по-тосканськи – блюдо, яке точно не знайде місця в меню шанувальників здорового харчування, зате любителі смачно і щільно попоїсти неодмінно оцінять поєднання вершків, бекону, свинини і овочів в цьому нехитрому страву.
Інгредієнти: натуральні свинячі ковбаски - 280 м; рослинна олія - 15 мл; цибуля ріпчаста - 90 г; часникові зубки - 3 шт.; картопля - 900 г; курячий бульйон - 14 л; бекон - 6 смужок; жирні вершки - 240 мл; капуста кале (нашаткована) - 2 ст. Приготування Поставте чашу розігріватися в режимі «Випічка», а самі наріжте натуральні свинячі ковбаски на товсті п'ятаки. Шматочки ковбаси підрум'яньте разом з беконом 5-6 хвилин, а потім додайте до м'яса цибульні півкільця, часникові зубки і дайте овочам потомитися ще кілька хвилин. Наріжте картопляні бульби кубиками і покладіть до вмісту мультиварки. Залийте все бульйоном і залиште гаситися в режимі «Суп» на півгодини. Після закінчення часу, влийте вершки, додайте нашатковану капусту і готуйте жарке з свинини в мультиварці ще 20 хвилин.
Азіатське жарке зі свинини з грибами в мультиварці
Інгредієнти: курячий бульйон - 19 л; свиняча лопатка - 350 г; кукурудза - 400 г; мікс грибів (печериці, гливи, шиітаке) - 950 г; паста з часнику і чилі - 5 г; соєвий соус - 35 мл; яйця - 4 шт.; крохмаль - 6 ст. ложок; оцет - 15 мл; кунжутне масло - 10 мл Приготування Увімкніть пристрій і виберіть режим «Гасіння» або «Суп». Налийте в чашу бульйон і додайте соєвий соус, а також пасту або часнику і чилі. Коли рідина закипить, покладіть в чашу шматочки свинини з нарізаним грибним асорті. Залиште страву постоїть півгодини, після чого влийте оцет з соєю, всипте кукурудзу і кубики тофу. Дайте страві потомитися ще хвилин 15 а потім відберіть частина в піалу, змішайте з крохмалем і влийте отриманий розчин в печеню. У самому фіналі, коли залишки бульйону вже перетворилися на густу підливу, вбийте в блюдо яйця і швидко перемішайте. Полийте порції жаркого кунжутним маслом і доповніть нарізаними цибульними пір'ям перед сервіруванням.
Печеня зі свинини з овочами в мультиварці
Інгредієнти: свинина (лопатка) - 950 г; ріпчаста цибуля - 110 г; часникові зубки - 2 шт.; сушені білі гриби - 45 г; грибний бульйон - 320 мл; квашена капуста - 480 м; жменя журавлини; морква - 120 г; біле вино - 190 мл; листя лавра - 3 шт.; сушений кмин, майоран - 1 ч. ложці; вершкове масло - 35 р. Приготування Перед тим, як приготувати жарке з свинини в мультиварці, покладіть гриби в теплу воду. Виставивши мультиварку на
«Випічку», покладіть в чашу пристрою шматочок вершкового масла і використовуйте його для обжарювання нарізаною свинини. До рум'яним шматочків м'яса додайте півкільця цибулі, кубики моркви і нарізані гриби. Через 3-4 хвилини вміст чаші можна залити бульйоном, а програму приготування переключити на «Гасіння». Покладіть листя лавра, сушені трави, і залиште страву нудитися на годину. Після закінчення часу покладіть до м'яса промиту капусту, журавлину і залийте все білим вином. Тушкуйте спекотне ще 20 хвилин, а після завершення приготування залиште під кришкою пристрою на аналогічний період часу.