Курятина може бути сухуватою і прісної лише у випадку з філе, інші ж частини прекрасно переносять тривалу підготовку, і стають навіть смачніше після тривалого томління в густих соусів. Довести це беремося дивно простими і рівно настільки ж смачними рецептами жаркого з курки в мультиварці.
Печеня з курки в мультиварці
Інгредієнти: печериці - 270 г; ціла куряча тушка; морква - 130 г; сухе червоне вино - 480 мл; бекон солоний - 190 г; курячий бульйон - 480 мл; цибуля ріпчаста - 70 г; томатне пюре - 65 г; борошно - 15 г; лист лавра; часник - 2 зубки; сушена петрушка, чебрець - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати жарке з курки в мультиварці, обробити тушку вагою в кілька кілограмів на окремі шматки. На дно чаші покладіть кубики солоного бекону і дайте жиру з них вытопиться. Рум'яний бекон перекладіть в окрему ємність, а на що залишився в чаші розігрітому жиру підрум'яньте шматки курятини. Коли скоринка останніх придбає виражений золотистий відтінок, покладіть до куре великі кільця цибулі, кубики моркви і шматочки печериць. Видавіть в ємність зубки часнику, а коли останній пустить аромат, всипте сушену петрушку з чебрецем і залийте інгредієнти бульйоном і вином. Перейдіть до режиму «Смаження»/«Випічки» на «Гасіння» і встановіть таймер пристрою на півтори години. У фіналі додайте борошно, щоб залишки соусу загусли, і подавайте жарке з курки з овочами приготоване в мультиварці разом з улюбленим гарніром.
Печеня по-домашньому з курки в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегна - 650 г; морква - 190 г; селера - 190 г; ріпчаста цибуля - 80 г; часник - 2 зубки; томати - 130 г; картопля - 12 кг; курячий бульйон - 490 г; томатне пюре - 35 г; насіння фенхеля - 1/2 ч. ложки; крохмаль - 5 г; гілочка розмарину; бальзамічний оцет - 15 мл Приготування Розігрійте чашу мультиварки разом з маслом в режимі «Випічка». Покладіть на дно пристрою курятину і дайте шкірці підрум'янитися. Коли кура стане золотистою, покладіть до неї всі овочі разом: цибульні кільця, кубики картоплі, томату, селеру і моркву. Залийте вміст чаші бульйоном в суміші з томатною пастою, покладіть фенхель, розмариновую гілочку і влийте бальзамік. Перейдіть на «Гасіння» і готуйте жарке з куркою та картоплею в мультиварці на протязі 25 годин. Після, додайте в блюдо крохмаль щоб соус загус.