Незважаючи на інші достоїнства кухонних помічниці, головним її козирем є можливість тривалого і повільного томління продуктів, що дозволяє екстрагувати з них максимум смаку. У рецептах далі ми застосуємо можливості мультиварки на практиці, приготувавши в ній кілька видів рагу.
Рагу в мультиварці з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: картопляні бульби - 530 г; бекон - 140 г; яловича вирізка - 12 кг; борошно - 35 г; червоне вино - 480 мл; печериці - 430 г; морква - 350 г; часникові зубки - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 90 г; томатна паста - 10 г; листя лавра - 2 шт.; м'ясний бульйон - 900 мл. Приготування Перед тим, як приготувати рагу з м'ясом в мультиварці, сухий чаші підрум'яньте скибочки бекону на «Випікання» і перекладіть їх на окрему тарілку. На вытопившемся жиру обсмажте кубики яловичої м'якоті, попередньо присолив останні й обсипав їх борошном. Коли м'ясо схопиться рум'янцем, також приберіть його на тарілку, а посуд деглазируйте вином і дочекайтеся, поки 2/3 рідини випаруються. Покладіть в жаровню гриби, а через 10 хвилин поверніть в неї бекон і обсмажене м'ясо. Слідом укладіть півкільця цибулі, моркву, лавр і часник з томатною пастою. Залийте вміст чаші бульйоном і перейдіть на «Гасіння», час приготування – 2 години.
Як приготувати рагу з кабачків в мультиварці?
Інгредієнти: кабачок - 360 г; свинина (підчеревина) - 230 г; ріпчаста цибуля - 60 г; соєвий соус - 35 мл; вода - 900 мл; чилі - 1 шт.; часникові зубки - 2 шт.; зелена цибуля - 3-4 пера. Приготування За годину до приготування замаринуйте шматочки підчеревини в суміші соєвого соусу з перцем чилі. Мариноване м'ясо пару хвилин припустіть в рослинному маслі на «Випікання». До свинини додайте цибулю і залийте все водою. Готуйте м'ясо з цибулею в режимі «Гасіння» 20 хвилин, слідом додайте кабачок, часник і продовжуйте готування аналогічний період часу. Подавайте, посипавши зеленню цибулі.
Овочеве рагу з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: часникові зубки - 4 шт.; вода - 29 л; морква - 490 г; білокачанна капуста - 420 г; пшонка - 1 ст.; консервована квасоля (біла) - 420 г; консервована квасоля (червона) - 480 г; картопля - 650 р. Приготування Налийте в келих трохи рослинного масла, швидко обсмажте на ньому часник і покладіть всі інші інгредієнти, попередньо довільно нарізавши їх, всипте крупу і залийте воду. Через 2 години в режимі «Гасіння» рагу буде готове.