Овочеве рагу є одним з блюд, яке дає простір для кулінарних фантазій і кожен раз радує новим не менш цікавим та оригінальним смаком.
Для приготування цієї страви можна використовувати абсолютно будь-які овочі в різних поєднаннях і пропорціях. Додавання в овочеве рагу м'ясних продуктів або грибів додасть йому насиченості і поживністю.
Оригінальний смак страви можна доповнити використанням різноманітних спецій і свіжої зелені на свій смак.
Нижче ми пропонуємо кілька найбільш поширених рецептів і розповімо, як правильно приготувати смачне овочеве рагу в мультиварці.
Овочеве рагу з куркою в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо – 500 г; бульби картоплі – 3-4 шт.; болгарський солодкий перець, бажано різного кольору – 2 шт.; помідори свіжі – 3 шт.; морква – 2 шт.; цибуля ріпчаста – 2 шт.; часник – 1-2 зубчики; очищена вода– 120 мл; рослинна рафінована олія – 85 мл; сіль – за смаком; свежемолотая суміш перців – за смаком; будь-яка зелень на свій вибір – за смаком. Приготування У ємності мультиварки з налитим в неї рафінованим рослинним маслом підрум'янюємо нарізане скибочками куряче м'ясо і кубики цибулі двадцять хвилин, встановивши режим «Смаження» або «Випічка».
Бульби картоплі і помідори позбавляємо від шкірки і подрібнюємо кубиками, а моркву і солодкий болгарський перець соломкою. Закладаємо нарізані овочі до курки з цибулею, доливаємо очищену воду, приправляємо сіллю, свіжомеленої сумішшю перців і припускаємо в режимі «Гасіння» тридцять хвилин. По завершенні процесу приготування додаємо подрібнений часник, даємо рагу настоятися ще п'ятнадцять хвилин, і подаємо до столу, приправивши зеленню.
Овочеве рагу з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: м'ясний фарш – 500 г; бульби картоплі – 5 шт.; баклажан – 1 шт.; кабачок невеликий – 1 шт.; стиглі свіжі помідори – 2 шт.; морква середнього розміру – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 2 шт.; часник – 3 зубки; вода очищена – до 100 мл; рослинне масло – 55 мл; сіль – за смаком; свежемолотая суміш перців – за смаком; будь-яка зелень на свій вибір – за смаком. Приготування М'ясний фарш закладаємо в чашу мультиварки і підрум'янюємо п'ятнадцять хвилин з рослинним маслом, встановивши прилад на режим «Випічка» або «Смаження». Потім додаємо нарізану кільцями ріпчасту цибулю, моркву соломкою і смажимо ще десять хвилин. Тепер закладаємо попередньо вимиті, очищені від шкірки і нарізані брусочками кабачок і баклажан, часточки помідорів, вливаємо гарячу воду, приправляємо сіллю, свіжомеленої сумішшю перців, перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння» і готуємо, не перемішуючи, тридцять хвилин. Потім кидаємо нарубаний часник, свіжу зелень, акуратно перемішуємо і залишаємо в режимі «Підігрів» ще десять хвилин.
Овочеве рагу з грибами в мультиварці
Інгредієнти: гриби – 320 г; бульби картоплі – 4 шт.; кабачок невеликий – 1 шт.; помідори свіжі – 1 шт.; морква середнього розміру – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; часник – 2 зубки; вода очищена – до 100 мл; рослинна рафінована олія – 50 мл; сіль – за смаком; спеції – за смаком; будь-яка зелень на свій вибір – за смаком. Приготування Очищаємо від лушпиння і рубаємо дрібними кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву складаємо в ємність мультиварки і підрум'янюємо з рослинним маслом, включивши режим «Смаження» або «Випічка» на п'ятнадцять хвилин. Потім закладаємо вимиті і нарізані пластинами грибочки, позбавляє від шкірки і нарізаємо не дуже великими кубиками бульби картоплі, кабачок і помідор, приправляємо сіллю, спеціями на свій смак і перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння», налаштувавши час на сорок хвилин. За п'ять хвилин до кінця приготування додаємо видавлений через прес часник і нарізану свіжу зелень.