Мультиварка вже давно стала головною гостею на більшості кухонь. Завдяки цьому пристрою без клопоту можна готувати практично все, від супу до торта і від варення до м'ясного рагу. Згадуючи про останній, варто зауважити, що в даному випадку мультиварка – пристрій практично незамінний, оскільки дозволяє довго і повільно нагрівати червоне і біле м'ясо в соусах, роблячи його ніжним і распадающимся на волокна.
Гуляш зі сметаною з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 950 г; мелена паприка - 1 ч. ложка; часникові зубки - 6 шт.; борошно - 25 г; ріпчаста цибуля - 75 г; оливкова олія - 15 мл; вустерський соус - 30 мл; ріпчаста цибуля - 75 г; коньяк - 30 мл; кетчуп - 45 мл; діжонська гірчиця - 30 мл; вершкове масло - 25 г; томатне пюре - 240 мл; сметана - 310 мл. Приготування Перед тим, як приготувати гуляш з курки в мультиварці, курятину очистіть від шкіри і довільно, але крупно, наріжте. М'ясо приправити морською сіллю, додайте розтертий в пасту часник і паприку, а потім посипте шматочки борошном.
В чаші пристрою на «Випікання» розігрійте обидва види масла і використовуйте його для пасерування цибулі. До цибулевої засмажки додайте курку, дайте їй схопитися рум'янцем і починайте додавати вустер, коньяк, кетчуп, гірчицю і томати зі сметаною. Переключіть пристрій в режим «Гасіння» і готуйте гуляш ще 25 хвилин.
Гуляш з філе курки з підливою в мультиварці
Інгредієнти: відварене куряче філе - 690 м; вода - 240 мл; томатний соус - 320 мл; консервована квасоля - 270 г; томати у власному соку - 420 г; кукурудза заморожена - 180 г; ріпчаста цибуля - 120 г; щіпка куміна; сік 1 лайма. Приготування Розберіть відварну курятину на волокна. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Розігрійте чашу мультиварки в режимі «Гасіння» і змішайте в ній курку з бобами і овочами. Вміст пристрою залийте сумішшю томатів з соусом і водою, додайте щедру дрібної морської солі і меленого куміна. Гуляш з курки готується в мультиварці близько півтора годин. Перед подаванням страву збризкують соком лайма.
Гуляш з курки в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: курячі стегна - 12 кг; томати - 620 г; часникова і імбирна паста - по 1 ст. ложці; паличка кориці; лист лавра; гвоздика - 4 шт.; кардамон - 2 шт.; кетчуп - 35 мл; цукровий пісок - 15 г; мелений чилі, пажитник - по 1/2 ч. ложці; рослинне масло - 35 мл Приготування Підрум'янивши курячі стегна, додайте інші інгредієнти зі списку, увімкніть режим «Гасіння» і готуйте рагу протягом півтора годин.