Сьогодні ми поділимося з вами деякими рецептами приготування йогурту в мультиварці. Такий десерт чудово втамовує голод і наповнить організм енергією.
Рецепт домашнього йогурту в мультиварці
Інгредієнти: молоко – 1 л; йогурт натуральний – 3 ст. ложки. Приготування Наливаємо в чашу мультиварки молоко, виставляємо режим «Мультиповар» температуру 160 градусів і доводимо до кипіння. Потім охолоджуємо, знімаємо пінку і акуратно виливаємо йогурт , збиваючи масу виделкою. Після цього закриваємо кришкою і готуємо десерт в режимі «Йогурт» приблизно 6 годин. Коли страва стане щільним, значить домашній йогурт готовий.
Рецепт йогурту в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: пастеризоване молоко – 1 л; йогурт Активія полунична – 1 шт. Приготування В якості закваски будемо використовувати питний йогурт Активія. Беремо пастеризоване молоко, виливаємо його в каструлю, ставимо на слабенький вогонь і нагріваємо до теплого стану. Якщо ви трохи перегріли молоко, тоді охолодити його, але не змішуємо з Активія. З'єднуємо закваску з теплим молоком і гарненько перемішуємо.
Баночки готуємо заздалегідь, вони повинні бути чистими і абсолютно сухими. Запам'ятайте, що чим менше буде баночка, тим гущі виходить йогурт. Отже, розливаємо наш майбутній десерт по банках, накриваємо кришками, але не закручуємо. Або ж затягуємо кожну баночку харчової плівкою.
Далі, на дно чаші кладемо рушничок і виставляємо обережно баночки з йогуртом. Заповнюємо чашу до рівня молока теплою водою і закриваємо кришку приладу. Включаємо на дисплеї режим «Підігрів» і засікаємо на годиннику 15-20 хвилин. Після закінчення цього часу відключаємо мультиварку і залишаємо йогурт постояти приблизно 1 годину. Через годину знову включаємо режим на 15-20 хвилин, а потім прибираємо баночки з йогуртом в холодильник.
Рецепт йогурту в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: молоко – 1 л; закваска – 100 г; яблука – 100 г; вода – 1 л. Приготування Приготувати домашній фруктовий йогурт в мультиварці досить просто. Отже, яблука миємо, обсушуємо серветкою, зрізаємо з них шкірку і акуратно вирізаємо серцевиною. Потім подрібнюємо фрукти маленькими шматочками і відставляємо поки в сторону. В молоко виливаємо готову закваску, висипаємо яблука, перемішуємо і розливаємо отриману суміш по баночках. Далі ставимо їх у чашу мультиварки, включаємо програму «Мультиповар», вибираємо температуру 40 градусів і варимо йогурт з шматочками фруктів приблизно 12 годин під закритою кришкою. Після звукового сигналу акуратно дістаємо баночки і переставляємо їх на кілька годин у холодильник.
Рецепт солодкого йогурту в мультиварці
Інгредієнти: молоко – 1 л; йогурт – 250 мл; стиглий абрикос – 6 шт.; цукрова пудра – 1 ч. ложка. Приготування Йогурт викладаємо в миску, додаємо цукрову пудру і гарненько розмішуємо віночком. Потім
поступово, невеликими порціями, вливаємо молоко, і кожен раз промешиваем суміш до однорідності. Абрикоси промиваємо, обсушуємо, виймаємо кісточку і розрізаємо дрібними кубиками. Тепер розкладаємо підготовлені фрукти по баночках і заливаємо молочною сумішшю. Все перемішуємо лопаткою для однорідності. На дно чаші мультиварки кладемо серветочку, встановлюємо наші баночки прикриваємо їх кришечками.
Закриваємо прилад, вибираємо програму «Мультиповар», температуру 40 градусів і встановлюємо час на 10 годин. По закінченні режиму, мультиварку відключаємо, дістаємо баночки, перемішуємо вміст ложкою, знову закриваємо кришкою і прибираємо його в холодильник на 10-12 годин. Подаємо десерт охолодженим.