Пянсе – корейська різновид поширених у східній кухні парових булочок. Готуються пянсе на пару, а під пишним шаром дріжджового тіста криється начинка з м'яса, капусти, цибулі та спецій. Спробуйте приготувати це блюдо в мультиварці, гарантуємо – вийде дуже смачно!
Як приготувати пянсе в мультиварці?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 ст.; сухі дріжджі - 1 1/3 ч. ложки; сіль - щіпка; цукор - щіпка; вода - 1 ст. Для начинки:
м'ясний фарш (свинина або свинина+яловичина) - 300 г; білокачанна капуста - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, гострий перець - за смаком. Приготування Дріжджі розводимо в теплій воді, додавши дрібку цукру. Як тільки вони активізуються (про це будуть свідчити бульбашки вуглекислого газу на поверхні), підсипаємо просіяне і змішану з сіллю борошно, і замішуємо тісто. Накриваємо тісто вологим рушником або харчовою плівкою, ставимо у тепле місце й залишаємо підійти протягом 40-60 хвилин, поки обсяг тесту не збільшиться в два рази.
Поки тісто підходить, займемося фаршем. Змішуємо фарш з сіллю, перцем, пропущеним через прес часником і тонко нашаткованої білокачанної капустою.
Обминаємо тісто, щоб витіснити бульбашки вуглекислого газу, а потім ділимо на кульки однакового розміру. Кожен кульку розгортаємо в коржик , в центр кладемо начинку з м'яса і капусти і защипуємо краю пянсе будь-яким зручним способом. Накриваємо булочки вологим рушником і залишаємо вдруге підійти в теплі ще на 15-20 хвилин.
Тепер викладаємо кожен пиріжок на лист змащеного маслом пергаменту і розміщуємо в кошику для варіння на пару. Готуємо пянсе в мультиварці на режимі "Варка на пару" протягом 20 хвилин.
Китайські пиріжки пянсе в мультиварці c гострої капустою кімчі
Інгредієнти: борошно - 1 3/4 ст.; дріжджі -1 ч. ложка; крохмаль картопляний - 1 ст. ложка; сухе молоко - 1 1/2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 3/4 ч. ложки; молоко - 1/4 ст.; вода - 3/4 ст.; капуста кімчі - 1 ст. Приготування Віночком збиваємо дріжджі, сухе молоко, борошно і крохмаль. Додаємо сіль і вливаємо суміш з теплого молока і води. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його підходити в теплі протягом години. Ділимо тісто на 8 частин, кожну розкачуємо, в центр коржі викладаємо гостру капусту кимчи і защипуємо краю. Даємо булочкам підійти протягом 15 хвилин, а потім розміщуємо їх на сітці для варіння на пару і ставимо в мультиварку. Готуємо пянсе в мультиварці 20 хвилин в режимі "Варка на пару".