Баніца – страви болгарської кухні, яке являє собою пиріг, зроблений з прісного тіста з сирною або сирною начинкою. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати баницю в мультиварці і пригостити гостей смачною випічкою.
Баніца з бринзою в мультиварці
Інгредієнти: тісто філо – 400 г; яйце – 3 шт.; масло рослинне – 3 ч. ложки; сметана – 200 мл Для начинки:
яйце – 2 шт.; бринза – 500 р. Приготування Для початку давайте зробимо начинку. Для цього беремо глибоку мисочку, розбиваємо яйця, злегка збиваємо їх виделкою і додаємо покришену бринзу. Все як слід перемішуємо. Тепер беремо готове тісто філо, дістаємо один лист, а інші накриваємо поки рушником, щоб вони не висохли і не заветрились. Змащуємо тісто рослинним маслом, викладаємо трохи начинки і розрівнюємо по всій поверхні. Далі акуратно згортаємо рулетом. Точно також чинимо з іншими листочками і начинкою. Після цього чашу мультиварки змащуємо маслом і, починаючи з середини чаші, викладаємо рулети, згортаючи їх «равликом». Окремо в мисці збиваємо курячі яйця і збиваємо їх. Додаємо сметану, ретельно перемішуємо і виливаємо суміш у каструлю. Тепер закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і готуємо страву приблизно 70 хвилин.
Баніца з сиром в мультиварці
Інгредієнти: тонкий лаваш – 3 шт.; класичний сир – 1 кг; яйце – 6 шт.; сметана – 15 склянки; масло вершкове – 20 р. Приготування Сир розтираємо з яйцями, підсолюємо і ретельно розмішуємо. Отриману сирну масу ділимо на 3 однакові частини. Листи лаваша розкладаємо на столі, змащуємо кожен маслом і викладаємо сирну масу. Потім акуратно згортаємо трубочками і кладемо в чашу мультиварки по спіралі. Сметану з'єднуємо з яйця, заливаємо лаваші цією сумішшю, закриваємо прилад кришкою і готуємо пиріг на режимі «Випічка» 60 хвилин.
Баніца з лаваша в мультиварці
Інгредієнти: куряче яйце – 3 шт.; плоский лаваш – 2 аркуша; масло вершкове – 100 г; сметана – 1 ст. Для начинки:
домашній сир – 500 г; куряче яйце – 2 шт.; сіль – за смаком. Приготування Для приготування начинки беремо свіжий домашній сир і розтираємо його з двома курячими яйцями, подсаливая за смаком. Потім розкладаємо на столі аркуш лаваша, промазуємо його розм'якшеним вершковим маслом і викладаємо рівномірно сирну начинку. Далі скручуємо лаваш в рулетик і укладаємо по спіралі в змащену маслом чашу мультиварки. Сметану з'єднайте з рештою яйцями, заливаємо баницю отриманою сумішшю і готуємо пиріг в режимі «Випічка» 80 хвилин.