Брауні – традиційне блюдо, яке прийшло до нас з Північної Америки і яка зараз великий популярністю. Його люблять і вважають за краще багато ласуни, але особливо любителі і цінителі оригінальних десертів. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами брауні в мультиварці, приготувавши який ви просто закохаєтеся в нього, адже таке ласощі просто не зможе залишити вас байдужим. Головне і важливе умова – не перетримати пиріг і не пересушити. В ідеалі він повинен вийти зовні сухий і вологий, злегка тягучий всередині. А от як правильно це зробити, ми вам зараз і розповімо!
Шоколадний брауні в мультиварці
Інгредієнти: шоколад темний – 200 г; масло вершкове – 150 г; цукор – 200 г; розпушувач – 2 ч. ложки; пшеничне борошно – 100 г; куряче яйце – 3 шт.; очищені волоські горіхи або фундук – 150 р. Приготування Для приготування, брауні в мультиварці, шоколад і вершкове масло кладемо в миску і розплавляємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Борошно просіваємо кілька разів в глибоку чашку, додаємо дрібку солі, цукровий пісок і кидаємо розпушувач. В розтоплений шоколад вводимо яйця і добре розмішуємо віночком. Потім додаємо борошняну суміш і рубані горіхи. Готове тісто виливаємо у змащену маслом чашу мультиварки і випікаємо пиріг брауні в режимі «Випічка» приблизно 60 хвилин. Після звукового сигналу включаємо «Підігрів» і залишаємо ще на 5 хвилин, не відкриваючи кришки. Потім виймаємо ласощі з чаші, остуджуємо на решітці і подаємо до столу з гарячим чаєм або молоком.
Брауні з вишнею в мультиварці
Інгредієнти: гіркий шоколад – 1 плитка; борошно пшеничне – 2 ст. ложки; цукор – 90 г; ванілін – щіпка; куряче яйце – 3 шт.; масло вершкове – 100 г; вишня заморожена без кісточок – 400 г; мигдальні пелюстки – 2 ст. ложки. Для начинки:
куряче яйце – 1 шт.; цукровий пісок – 50 г; ванілін – щіпка; сир – 180 р. Приготування Отже, в миску розбиваємо свіжі курячі яйця і додаємо цукровий пісок. Цим же часом, ставимо на водяну баню миску з разломленным шоколадом, додаємо вершкове масло і розтоплюємо до однорідного стану. Для швидкості можете зробити все це в мікрохвильовій печі. Далі беремо віночок і акуратно перемішуємо цукор з яйцями, але ні в якому разі не збиваємо, а просто розмішуємо в один бік по колу. Періодично помішуємо шоколад з вершковим маслом і коли всі часточки шоколаду розчиняться, а маса стане шовковистою, знімаємо її з водяної бані. В іншій мисці готуємо сирну начинку: з'єднуємо пачку сиру з цукром і ваніліном. Перемішуємо все це віночком, але не збиваємо. Далі знову повертаємося до

яєчної маси, продовжуючи заважати її по колу, всипаємо просіяне борошно, ванілін і вливаємо остиглий розтоплений шоколад з вершковим маслом. З розмороженої вишні без кісточок обережно зливаємо сік, що утворився і кидаємо ягоду в тісто. Обережно перемішуємо, так щоб в масі не було злиплих вишень. Чашу мультиварки змащуємо невеликим шматочком масла і присипаємо дрібкою борошна. Після цього виливаємо на дно чаші половину шоколадного тіста, слідом викладаємо сирну начинку і розмішуємо обидва шару по колу від краю до центру, створюючи вигадливі візерунки. Зверху виливаємо решту шоколадного тіста, розрівнюємо шар ложкою і присипаємо зверху мигдалевими пелюстками, обсмаженими заздалегідь на сухій сковороді. Далі встановлюємо на приладі режим «Випічка», засікаємо 50 хвилин, і чекаємо звукового сигналу. Готовий брауні з сиром остуджуємо прямо в чашу мультиварки, а потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.