Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати апельсиновий джем в мультиварці. Всі ми знаємо, що цитрусові – це невичерпне джерело вітамінів, особливо вітаміну С. Таке ласощі виходить не тільки чудово смачним і ароматним, але і досить корисним. Воно допоможе вам зміцнити імунітет у зимовий час і підняти собі настрій навіть в найпохмуріший день!
Рецепт апельсинового джему в мультиварці
Інгредієнти: лимон – 05 шт.; апельсин – 4 шт.; цукор – за смаком. Приготування Отже, фрукти гарненько промиваємо під теплою водою, витираємо полотенчиком, знімаємо з них цедру і нарізаємо її на дрібні шматочки довільних розмірів. Очищені апельсинчики розламуємо на часточки і точно також чинимо з лимонами. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибоку емальовану каструльку і заливаємо вміст холодною водою так, щоб вона повністю покривала фрукти. У цьому стані залишаємо все рівно на добу, а потім переходимо до варінні джему. Витягуємо цитрусові скибочки з цедрою з води, використовуючи шумівку, перекладаємо їх у чашу мультиварки і засипаємо по смаку цукром. Закриваємо кришку приладу, активуємо режим «Випічка» і чекаємо закипання вмісту. Потім ставимо таймер на 30 хвилин, відкриваємо клапан і варимо цитрусовий джем до звукового сигналу. Готове ласощі переливаємо в стерилізовані баночки і відправляємо в льох або холодильник.
Варення з апельсинів в мультиварці
Інгредієнти: лимон – 2 шт.; апельсин – 15 кг; цукор – 3 ст.; сік лимонний – 50 мл; вода – 3 ст. Приготування Як приготувати смачний і ароматний джем, не докладаючи багато зусиль? В цьому немає нічого складного і нам з вами допоможе мультиварка! Отже, апельсини і лимони добре промиваємо і просушуємо. Банки стерилізуємо заздалегідь. Тепер беремо каструлю мультиварки і переходимо до підготовки фруктів. Апельсини очистити, знімаємо білу плівку, виймаємо кісточки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками. Цедру шаткуємо соломкою. Лимончики подрібнюємо разом з шкіркою і викладаємо все в ємність. Тепер вливаємо кілька склянок фільтрованої води і встановлюємо чашу в мультиварку. Накриваємо кришкою, вибираємо на дисплеї режим «Випічка», доводимо варення до кипіння і виставляємо таймер приблизно на 30 хвилин, періодично знімаючи пінку. Після цього відкриваємо кришку, всипаємо цукор і знову доводимо до кипіння на тому ж режимі, помішуючи джем. Проварюємо ласощі ще хвилин 10 і після цього відразу ж розливаємо по банках, закатуємо і залишаємо остигати.
Яблучно-апельсиновий джем в мультиварці
Яблучно-апельсиновий джем – чудово смачний десерт, чудова начинка для пиріжків і різних заготовки на зиму. Він виходить насиченим і густим без всяких добавок, а все тому, що в яблучках багато пектину. Також його можна використовувати в якості основи для приготування домашнього мармеладу. Давайте ж дізнаємося, як зробити це надзвичайно смачне і запашне ласощі.
Інгредієнти: яблука – 1 кг; цукор – 2 ст.; апельсин – 3 шт. Приготування Для приготування оригінального і смачного джему в мультиварці, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього яблука і апельсини очищаємо, з апельсинчиків також знімаємо білу шкірку і нарізаємо дрібними шматочками фрукти. Потім складаємо їх у чашу мультиварки і засипаємо цукром. Гарненько перемішуємо, щоб виділився сік, і готуємо в режимі «Гасіння» рівне 1 годину, періодично помішуючи. Готовий джем у гарячому вигляді розкладаємо по сухим баночках і закриваємо кришками.