Вернуться назад Распечатать

Коричневий рис в мультиварці

Коричневий рис в мультиварці
Коричневий рис набагато корисніше білого очищеного, у зв'язку з тим, що всі корисні речовини рису знаходяться саме в оболонці. Цей рис прийшов до нас з Азії. А готувати коричневий рис неймовірно просто, якщо на кухні мати мультиварку. Нижче розповімо вам кілька рецептів, як приготувати цей рис в мультиварці.

Як варити коричневий рис в мультиварці?


Інгредієнти:

  • рис коричневий – 1/4 склянки;

  • вода – 1 склянка;

  • морква – 40 г;

  • цибуля – 40 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • перець чилі – 5 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Рис промиваємо під проточною водою. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Овочі викладаємо в чашу мультиварки і включаємо режим «Смаження» або «Випічка», в цьому режимі прогріваємо овочі протягом 6 хвилин додаємо до них коричневий рис, сіль, спеції і воду. Перемикаємо мультиварку в режим «Рис» або «Гречка» на 35 – 40 хвилин. Після того, як прозвучить сигнал, готовий рис викладаємо на тарілки і подаємо як гарнір.

    Коричневий рис в мультиварці «Редмонд»


    Інгредієнти:

  • рис коричневий – 130 г;

  • вода – 300 мл;

  • сіль;

  • вершкове масло – 20 р.


  • Приготування
    Відміряємо потрібну кількість рису, добре промиваємо і заливаємо його водою на 20 хвилин. Це перша причина, по якій після варіння рис стає розсипчастим. Після цього засипаємо наше рис в каструлю мультиварки, наливаємо воду і засипаємо сіль, закриваємо кришку і включаємо режим «Приготування рису» час має виставити автоматично 28 хвилин. Коли рис в мультиварці «Редмонд» буде готовий, вона подасть гучний звуковий сигнал. Після закінчення приготування додаємо масло і подаємо як гарнір.

    Коричневий рис з овочами


    Інгредієнти:

  • помідори – 180 г;

  • перець солодкий (різних кольорів) – 3 шт.;

  • чесок – 5 зубчиків;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • рис коричневий – 200 г;

  • вода – 07 л;

  • стебла селери – 4 шт.;

  • квасоля чорна 100 г;

  • арахіс – 75 г;

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;

  • мелений чилі – 1 ст. ложка;
  • Коричневий рис в мультиварці

  • сіль, перець;

  • листя селери.


  • Приготування
    Перець чистимо, помідори очищаємо від шкірки і насіння. Всі інгредієнти нарізаємо дрібними кубиками. Після цього в сковороді нагріваємо оливкову олію на середньому вогні. І тушкуємо в ньому часник, цибулю, селеру, болгарський перець, після додавання кожної позиції все перемішуємо, готуємо близько 7 хвилин. Тушковану суміш перекладаємо в каструлю, додаємо решту продукти. Включаємо в мультиварці програму «Рис» і варимо 15 години. Перед тим як подавати рис до столу приправляємо його перцем, сіллю і прикрашаємо листям селери.