Коричневий рис набагато корисніше білого очищеного, у зв'язку з тим, що всі корисні речовини рису знаходяться саме в оболонці. Цей рис прийшов до нас з Азії. А готувати коричневий рис неймовірно просто, якщо на кухні мати мультиварку. Нижче розповімо вам кілька рецептів, як приготувати цей рис в мультиварці.
Як варити коричневий рис в мультиварці?
Інгредієнти: рис коричневий – 1/4 склянки; вода – 1 склянка; морква – 40 г; цибуля – 40 г; часник – 1 зубчик; перець чилі – 5 г; сіль, перець. Приготування Рис промиваємо під проточною водою. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Овочі викладаємо в чашу мультиварки і включаємо режим «Смаження» або «Випічка», в цьому режимі прогріваємо овочі протягом 6 хвилин додаємо до них коричневий рис, сіль, спеції і воду. Перемикаємо мультиварку в режим «Рис» або «Гречка» на 35 – 40 хвилин. Після того, як прозвучить сигнал, готовий рис викладаємо на тарілки і подаємо як гарнір.
Коричневий рис в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: рис коричневий – 130 г; вода – 300 мл; сіль; вершкове масло – 20 р. Приготування Відміряємо потрібну кількість рису, добре промиваємо і заливаємо його водою на 20 хвилин. Це перша причина, по якій після варіння рис стає розсипчастим. Після цього засипаємо наше рис в каструлю мультиварки, наливаємо воду і засипаємо сіль, закриваємо кришку і включаємо режим «Приготування рису» час має виставити автоматично 28 хвилин. Коли рис в мультиварці «Редмонд» буде готовий, вона подасть гучний звуковий сигнал. Після закінчення приготування додаємо масло і подаємо як гарнір.
Коричневий рис з овочами
Інгредієнти: помідори – 180 г; перець солодкий (різних кольорів) – 3 шт.; чесок – 5 зубчиків; цибуля ріпчаста – 1 шт.; рис коричневий – 200 г; вода – 07 л; стебла селери – 4 шт.; квасоля чорна 100 г; арахіс – 75 г; оливкова олія – 2 ст. ложки; мелений чилі – 1 ст. ложка; сіль, перець; листя селери. Приготування Перець чистимо, помідори очищаємо від шкірки і насіння. Всі інгредієнти нарізаємо дрібними кубиками. Після цього в сковороді нагріваємо оливкову олію на середньому вогні. І тушкуємо в ньому часник, цибулю, селеру, болгарський перець, після додавання кожної позиції все перемішуємо, готуємо близько 7 хвилин. Тушковану суміш перекладаємо в каструлю, додаємо решту продукти. Включаємо в мультиварці програму «Рис» і варимо 15 години. Перед тим як подавати рис до столу приправляємо його перцем, сіллю і прикрашаємо листям селери.