Пшоняна каша – недооцінений продукт. Погодьтеся, мало хто з нас починає фантазувати, готуючи цю нехитру крупу. Однак, це зовсім на означає, що роздолля для фантазії немає, зовсім навпаки, жовті ядра проса, володіючи простим і нейтральним смаком, дають простір для експериментів, оскільки відмінно поєднуються як з солоними, так і з солодкими інгредієнтами.
Рецепт пшоняної каші з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: масло авокадо - 30 мл; ягнятина (плече) - 500 г; білий цибулю - 70 г; часникові зубчики - 3 шт.; мелений коріандру - 3 г; мелений кумін - 3 г; паличка кориці; сушений чебрець - 2 г; апельсин - 1 шт.; курячий бульйон - 1 л; чорнослив - 90 г; пшоняна крупа - 1/2 ст.; кучерява петрушка. Приготування Розігрів пристрій в режимі "Смаження", кладемо в промаслений ємність шматок ягнятини і обсмажуємо його зі всіх сторін так, щоб утворилася характерна золотава скоринка, а рожевий колір сирого м'яса пішов повністю. Коли ягня підрум'яниться, його можна перекласти на окрему тарілку, а в мультиварці спасерувати цибулю і часником, спеціями і нарізаної смужками апельсиновою цедрою. Через 5 хвилин до ароматної засмажки додаємо смужки цедри і чекаємо ще хвилину. Повертаємо ягнятину і всипаємо пшоняну крупу, поверх пшінки розкладаємо скибочки чорносливу і заливаємо все курячим бульйоном. Виставляємо режим "Каша" на півгодини, а після звукового сигналу перекладаємо блюдо в горщики і посипаємо зеленню.
Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці на сніданок?
Інгредієнти: пшоняна крупа - 180 г; молоко - 750 мл; яблуко (середнє) - 1 шт.; кориця і морська сіль - по щіпці; мед - 30 г; мигдаль і яблучні чіпси для подачі. Приготування Перед тим, як зварити пшоняну кашу в мультиварці, ядра краще обдати окропом – так вони не будуть гірчити у вже готовому блюді. Ошпарену пшонку пересипаємо в чашу пристрою, заливаємо молоком, а потім додаємо мед і трохи солі з корицею. Виставивши режим "Каша" засікаємо півгодини і чекаємо звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування. Вже готову пшеницю можна заправити вершковим маслом за бажанням, а після, доповнити блюдо шматочками очищених яблук і подати до столу, прикрасивши подрібненим мигдалем і яблучними чіпсами.
Гарбузово-пшоняна каша в мультиварці
Інгредієнти: нут - 45 г; оливкова олія - 20 мл; свіжий шавлія (листя) - 16 шт.; свіжий чебрець - пара гілочок; свіжий розмарин - пара гілочок; кленовий сироп - 20 мл; пшоняна крупа - 1/2 ст.; вода - 80 мл; молоко - 50 мл; гарбузове пюре - 50 г; мед - 20 р. Приготування Почнемо з приготування нуту – у цьому процесі використовувати мультиварку не обов'язково, оскільки в даному випадку турецький горох – всього лише топпінг для нашого основного блюда, який можна легко виключити при бажанні.
Попередньо відварений нут слід полити олією і змішати з подрібненим травами, після чого залити кленовим сиропом і поставити в розігріту до 180°С духовку. Через 15 хвилин наш топпінг готовий, його можна як з кашею, так і
просто так.
Приступаючи до приготування пшінки, спершу обшпарте ядра, а потім перекладіть в чашу пристрою, залийте сумішшю води і молока, додайте гарбузове пюре і мед, ретельно перемішайте і закрийте кришку мультиварки. Режим "Каша", півгодини і наша смачна пшоняна каша в мультиварці готова! Залишається розкласти страву по тарілках, посипати підготовленим нутом і нарізаною зеленню, а для текстурного різноманітності можна доповнити пшонку подрібненими горіхами і насінням. У підсумку виходить корисне і, що не мало важливо, смачне блюдо, годящееся на обід і вечерю.