Вернуться назад Распечатать

Пшоняна каша в мультиварці

Пшоняна каша в мультиварці
Пшоняна каша – недооцінений продукт. Погодьтеся, мало хто з нас починає фантазувати, готуючи цю нехитру крупу. Однак, це зовсім на означає, що роздолля для фантазії немає, зовсім навпаки, жовті ядра проса, володіючи простим і нейтральним смаком, дають простір для експериментів, оскільки відмінно поєднуються як з солоними, так і з солодкими інгредієнтами.

Рецепт пшоняної каші з м'ясом в мультиварці


Інгредієнти:

  • масло авокадо - 30 мл;

  • ягнятина (плече) - 500 г;

  • білий цибулю - 70 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • мелений коріандру - 3 г;

  • мелений кумін - 3 г;

  • паличка кориці;

  • сушений чебрець - 2 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 1 л;

  • чорнослив - 90 г;

  • пшоняна крупа - 1/2 ст.;

  • кучерява петрушка.


  • Приготування
    Розігрів пристрій в режимі "Смаження", кладемо в промаслений ємність шматок ягнятини і обсмажуємо його зі всіх сторін так, щоб утворилася характерна золотава скоринка, а рожевий колір сирого м'яса пішов повністю. Коли ягня підрум'яниться, його можна перекласти на окрему тарілку, а в мультиварці спасерувати цибулю і часником, спеціями і нарізаної смужками апельсиновою цедрою. Через 5 хвилин до ароматної засмажки додаємо смужки цедри і чекаємо ще хвилину. Повертаємо ягнятину і всипаємо пшоняну крупу, поверх пшінки розкладаємо скибочки чорносливу і заливаємо все курячим бульйоном. Виставляємо режим "Каша" на півгодини, а після звукового сигналу перекладаємо блюдо в горщики і посипаємо зеленню.

    Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці на сніданок?


    Інгредієнти:

  • пшоняна крупа - 180 г;

  • молоко - 750 мл;

  • яблуко (середнє) - 1 шт.;

  • кориця і морська сіль - по щіпці;

  • мед - 30 г;

  • мигдаль і яблучні чіпси для подачі.


  • Приготування
    Перед тим, як зварити пшоняну кашу в мультиварці, ядра краще обдати окропом – так вони не будуть гірчити у вже готовому блюді. Ошпарену пшонку пересипаємо в чашу пристрою, заливаємо молоком, а потім додаємо мед і трохи солі з корицею. Виставивши режим "Каша" засікаємо півгодини і чекаємо звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування. Вже готову пшеницю можна заправити вершковим маслом за бажанням, а після, доповнити блюдо шматочками очищених яблук і подати до столу, прикрасивши подрібненим мигдалем і яблучними чіпсами.

    Гарбузово-пшоняна каша в мультиварці


    Інгредієнти:

  • нут - 45 г;

  • оливкова олія - 20 мл;

  • свіжий шавлія (листя) - 16 шт.;

  • свіжий чебрець - пара гілочок;

  • свіжий розмарин - пара гілочок;

  • кленовий сироп - 20 мл;

  • пшоняна крупа - 1/2 ст.;

  • вода - 80 мл;

  • молоко - 50 мл;

  • гарбузове пюре - 50 г;

  • мед - 20 р.


  • Приготування
    Почнемо з приготування нуту – у цьому процесі використовувати мультиварку не обов'язково, оскільки в даному випадку турецький горох – всього лише топпінг для нашого основного блюда, який можна легко виключити при бажанні.
    Попередньо відварений нут слід полити олією і змішати з подрібненим травами, після чого залити кленовим сиропом і поставити в розігріту до 180°С духовку. Через 15 хвилин наш топпінг готовий, його можна як з кашею, так і
    Пшоняна каша в мультиварці
    просто так.
    Приступаючи до приготування пшінки, спершу обшпарте ядра, а потім перекладіть в чашу пристрою, залийте сумішшю води і молока, додайте гарбузове пюре і мед, ретельно перемішайте і закрийте кришку мультиварки. Режим "Каша", півгодини і наша смачна пшоняна каша в мультиварці готова! Залишається розкласти страву по тарілках, посипати підготовленим нутом і нарізаною зеленню, а для текстурного різноманітності можна доповнити пшонку подрібненими горіхами і насінням. У підсумку виходить корисне і, що не мало важливо, смачне блюдо, годящееся на обід і вечерю.