Горох – продукт, багатий білком, а до того ж низькокалорійний і багатий вітамінами А і В. Зараз ми вам розповімо, як приготувати горохову кашу в мультиварці. Завдяки такій диво помічниці приготування цієї страви буде надзвичайно простим, а у вас залишиться час на інші справи.
Рецепт горохової каші в мультиварці
Інгредієнти: горох колотий сухе – 1 склянка; вода – 1 склянка; вершкове масло 825% жирності – за смаком; сіль, перець або будь-які інші спеції. Приготування Горох миємо і замочуємо на 5 годин. Якщо ж готувати потрібно раніше, то без такої процедури можна цілком обійтися, достатньо його просто добре промити. У мультиварочную каструлю насипати промитий горох і вливаємо воду. За смаком підсолюємо і перчимо. Також можна сміливо додавати і будь-які інші спеції. Закриваємо каструлю і готуємо в режимі «Плов». А після цього хвилин на 15 кашу можна ще залишити на «Підігріві». Завдяки цьому вона стане тільки смачніше. Кладемо в неї вершкове масло і подаємо.
Приготування горохової каші з копченостями в мультиварці
Інгредієнти: горох шліфований – 05 кг; грудинка копчена – 200 г; куряча грудка копчена – 150 г; помідори свіжі – 400 г; цибуля ріпчаста – 200 г; масло рослинне – 30 мл; сіль – 2 ч. ложки; чорний перець. Приготування Горох добре промиваємо, а потім замочуємо години на 3. Помідори занурюємо в окріп і зчищають з них шкірку. У каструлю мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо програму або «Смаження», або «Випічка» в залежності від моделі. Засипаємо подрібнену ріпчасту цибулю і готуємо, помішуючи, до рум'яного кольору. Після цього додаємо нарізані шматочками копченості. Всі разом обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи. Потім додаємо подрібнені до стану кубиків помідори і готуємо ще 5 хвилин. Потім закладаємо в каструлю горох. Щоб прискорити процес приготування, горох краще відразу залити гарячою водою – її рівень не повинен перевищувати рівень гороху на 2 см .За смаком солимо, перчимо, потім перемішуємо і в режимі «Каша» готуємо 40 хвилин.
Як зварити горохову кашу з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) – 05 кг; вода – 05 л; горох колотий – 1 склянка; цибуля ріпчаста – 1 шт.; сіль, приправи. Приготування Яловичину гарненько миємо та ріжемо шматочками. Вибираємо режим «Випічка» і 40 хвилин. Без олії обсмажуємо підготовлене м'ясо 30 хвилин. По закінченню цього часу додаємо до м'яса нашатковану ріпчасту цибулю, перемішуємо і готуємо залишився. Після сигналу всипаємо в каструльку мультиварки промитий горох, солимо, додаємо улюблені приправи, вливаємо воду – горох повинен бути її покритий більше, ніж на 2 див. В режимі «Гасіння» готуємо 2 години, після чого смачна горохова каша з м'ясом в мультиварці буде готова.
Готуємо горохову кашу з тушонкою в мультиварці
Інгредієнти: горох – 2 склянки; вода – 5 склянок; тушонка яловича – 1 банка; сіль. Приготування Горох добре миємо, потім замочуємо на 2 години. Після цього воду зливаємо, кладемо горох в чашу мультиварки, вливаємо воду. Після цього закриваємо каструлю, вибираємо режим «Молочна каша» і готуємо до звукового сигналу 15 години.А можна поступити і по-іншому – спочатку в режимі «Випічка» довести до кипіння, а потім на «Гасіння» готувати 1-15 години. Якщо ж ви хочете отримати пюреобразную консистенцію каші, то час приготування можна збільшити. У готову горохову кашу додаємо яловичу тушонку, гарненько перемішуємо і в режимі «Підігрів» готуємо хвилин 10.
Крім того, горохову кашу в мультиварці можна приготувати з смаженими грибами з цибулею та іншими овочами. Ось так швидко і просто, а головне ситно можна нагодувати сім'ю.