Вернуться назад Распечатать

Картопля в молоці в мультиварці

Картопля в молоці в мультиварці
Тушкований вершковий картопля – окреме задоволення, адже що може бути смачніше, розвалюються крохмалистих бульб, в поєднанні з ніжним молочним смаком. Благо, варіацій страв з молока та картоплі достатньо, і парочку з них ми приготували для вас далі.

Картопля запечена в молоці під сиром в мультиварці


Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 600 г;

  • тертий сир чеддер - 75 г;

  • тертий пармезан - 44 г;

  • шинка - 150 г;

  • білий цибуля - 40 г;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • молоко - 250 мл


  • Приготування
    Перед приготуванням ретельно промазуємо стінки і дно пристрою олією з допомогою серветки або кулінарної кисті.
    Очищаємо картопляні бульби і з допомогою шатківниці нарізаємо їх максимально тонкими кружечками. Щоб картопля не потемніла за час підготовки всіх інгредієнтів, нарізати її слід прямо в каструльку з водою.
    З'єднуємо терті сири, а шинку також ріжемо тонко як і картоплю. Викладаємо шари майбутньої запіканки в чашу пристрою. Спершу впритул один до одного кладемо картопляні кружальця, далі посипаємо все сиром, розкладаємо шинку, повторюємо шари, періодично закладаємо тонкі кільця білого лука в проміжках між картоплею.
    Яйця збиваємо з молоком і пучкою солі, заливаємо сумішшю картоплю, закриваємо все кришкою і залишаємо готуватися при Випічці" на 50 хвилин. Готову запіканку остуджуємо і ріжемо на манер торта.

    Картопля тушкована в молоці в мультиварці з куркою і овочами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 40 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • куряче філе - 500 г;

  • морква - 100 г;

  • картопля - 600 г;

  • молоко - 250 г;

  • сушена петрушка - 3 р.


  • Приготування
    Картопля в молоці в мультиварці

    Включаємо пристрій в режимі "Смаження" і починаємо обсмажити подрібнену цибулю на розтопленому маслі. Через пару хвилин додаємо до нього моркву, кубики картоплі, а ще хвилин через 5 крупно нарізану курятину. Коли курячі шматочки схопляться з усіх боків, заливаємо блюдо молоком, приправляємо за смаком, додаємо сушену петрушку і перемикаємося на "Гасіння". Через 40 хвилин картоплю з молоком в мультиварці перевіряємо готовність: якщо бульби м'які, а кура соковита – саме час розкладати свій витвір по тарілках і подавати в супроводі зелені і келиха вина.
    За час готування, картопля почне розпадатися і поступово віддавати частину крохмалю молока, від чого останнє загусне, перетворившись в густий молочний соус. Виходить неймовірно смачно, перевірте.