Що ж за обід без гарячого та свіжого супу? Якщо ви теж дотримуєтеся такої ж думки, то ми розповімо вам сьогодні, як швидко і просто приготувати гороховий суп в мультиварці. Блюдо виходить приголомшливо ароматним і дуже поживним. До нього чудово підійдуть житні сухарики або чорний хліб з кмином.
Вегетаріанський суп гороховий в мультиварці
Інгредієнти: горох сухий – 1 ст.; картопля – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; вода – 5 ст.; зелень; спеції; житні сухарики; олія рослинна. Приготування Отже, для приготування пісного горохового супу в мультиварці бобові ретельно промиваємо кілька разів водою і заливаємо окропом. Відставляємо поки горох в бік, а самі чистимо картоплю й нарізаємо його рівними кубиками. Цибулину обробляємо, дрібненько шаткуємо, а морква кришимо соломкою. Далі, в чаші мультиварці пасеруємо на режимі «Випічка» підготовлені овочі, приправляючи їх спеціями. З гороху обережно зливаємо воду, висипаємо до обжарке, кладемо туди ж картоплю і солимо за смаком. Все перемішуємо, заливаємо вміст чаші чистою водою, переводимо прилад в режим «Гасіння» і встановивши таймер на 1 годину. По закінченні програми переливаємо гороховий суп, приготовлений в мультиварці, в іншу ємність і збиваємо блендером в пюре. Готову страву розливаємо в красиві тарілки і подаємо до столу з житніми домашніми сухариками і свіжою зеленню.
Гороховий суп в мультиварці
Інгредієнти: горох сухий – 15 ст.; тушка курки – 350 г; картопля – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; олія рослинна; вода кип'ячена. Приготування Для приготування горохового супу в мультиварці тушку промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Картоплю чистимо, обполіскуємо і рубаємо кубиками. Горох перебираємо і промиваємо кілька разів під проточною водою. Цибулину і моркву обробляємо, дрібно шаткуємо ножем і викладаємо в чашу мультварки. Підливаємо маслечко, виставляємо режим «Випічка» і пасеруємо кілька хвилин до золотистого кольору. Після цього додаємо шматочки курки, подрібнену картоплю і горох. Заливаємо все гарячою водою, підсолюємо за смаком, додаємо будь спецій для юшки і кидаємо лавровий листочок. Закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Гасіння» і час приблизно 2 години. Після звукового сигналу курячий суп гороховий в мультиварці перемішуємо і при подачі посипаємо подрібненою зеленню.
Смачний гороховий суп в мультиварці
Інгредієнти: сухий горох – 300 г; цибулина – 1 шт.; копченості – 500 г; картопля – 1 шт.; олія рослинна; морква – 1 шт.; спеції. Приготування Сухий горох жовтий ретельно промиваємо під холодною водою, а потім заливаємо і залишаємо постояти і розбухнути. Цим часом очищаємо від лушпиння цибулину і дрібно шаткуємо її ножем. У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулька.
Виставляємо режим «Випічка» і пасеруємо його до м'якості. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо поки морква, обполіскуємо її і натираємо на крупній тертці. Після цього викладаємо її в каструлю, перемішуємо і обсмажуємо овочі при відкритій кришці ще хвилин 10. Очищений картопля рубаємо невеликими кубиками, а копченості подрібнюємо смужками. Потім перекладаємо картопля, копченості і замочений горох в каструлю, заливаємо продукти холодною водою до позначки «Максимум», закриваємо кришку і вибираємо режим «Суп». Таймер встановлюємо на 15 години і після звукового сигналу відкриваємо кришку, додаємо спеції за смаком і даємо гороховому супу настоятися в мультиварці приблизно 15 хвилин.