Багато людей не їдять покупної хліб, тому що їм не подобається в ньому сильний запах дріжджів. Виявляється, рішення даної проблеми дуже просте. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування бездріжджового хліба в мультиварці.
Білий бездріжджовий хліб в мультиварці
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 250 г; кефір 25 % - 500 мл; сода харчова – 1 ч. ложка; борошно не просеянная – 250 г; сіль – 1 ч. ложка; геркулесові пластівці – 100 г; масло вершкове – 25 р. Приготування Беремо глибоку миску, висипаємо в неї обидва види борошна: пшеничне і звичайну не просіяне. Потім кладемо вершкове масло і все ретельно розтираємо. Після цього вливаємо кефір і розмішуємо. Далі вимішуємо тісто пальцями рук і закладаємо її в ємність, попередньо прогрів прилад і злегка присипавши борошном. Тепер випікаємо наш хліб без дріжджів в мультиварці протягом півгодини і потім подаємо до столу, розрізаємо на шматочки.
Рецепт бездріжджового хліба в мультиварці
Інгредієнти: рисове борошно – 100 г; борошно пшеничне – 250 г; кунжутна борошно – 50 р; кефір – 500 мл; кукурудзяне борошно – 100 г; масло вершкове – 30 г; очищені насіння соняшнику – 50 г; спеції; сода – 1 ч. ложка. Приготування Щоб спекти смачний бездріжджовий хліб в мультиварці нам знадобляться наступні інгредієнти: борошно, кефір, геркулесові пластівці, очищені насіння, масло вершкове, сіль і сода. Отже, пшеничне борошно перетираємо з вершковим маслом. Всипаємо всю решту борошна, геркулесові пластівці і насіння, все перемішуємо. У кефір кидаємо соду, щіпку солі і злегка збиваємо. Після цього з'єднуємо рідку і суху суміші, щоб у вас вийшло густувате і липкою тісто однорідної консистенції. Тепер промазуємо чашу мультиварки невеликою кількістю масла і акуратно викладаємо тісто. Виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і засікаємо таймер приблизно на 30 хвилин. Коли цей режим закінчить роботу, перевертаємо хліб дуже акуратно за допомогою кошика для варіння на пару і залишаємо ще хвилин на 10 на підігріві. За цей час хлібець злегка зарум'яниться і з іншого боку. Після цього виймаємо його на кошик, накриваємо рушником і даємо йому повністю охолонути. Готовий хліб виходить, звичайно, не таким повітряним, як дріжджовий, а більш повненьким, але зате смак у нього за рахунок різних добавок і різного борошна виходить чудовим.
Бездріжджовий хліб житній в мультиварці
Інгредієнти: домашня житня закваска – 5 ст. ложок; тепла кип'ячена вода – 1 ст.; пшеничне борошно – 450 г; житнє борошно – 750 г; сіль – 1 ч. ложка. Приготування У невеликій чистій мисці розчиняємо склянку теплої кип'яченої води з необхідною кількістю житньої закваски. В баночку з залишилася закваскою підсипаємо кілька ложок житнього борошна і вливаємо трохи водички. Перемішуємо гарненько, закручуємо кришкою і прибираємо до наступної випічки в холодильник.
У миску з закваскою та водою всипаємо просіяне заздалегідь пшеничне і житнє борошно і кидаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто. Чашу мультиварки промазуємо маслом і викладаємо в неї наше тісто. Вставляємо ємність в мультиварку і вмикаємо прилад на «Підігрів» приблизно на 15 хвилин. Як тільки тісто трохи підійде, залишаємо його ще на кілька годин, не відкриваючи кришку приладу. Маса не дуже підніметься, але вона повинна як слід підрости. Після цього переставляємо мультиварку в режим «Випічка» і засікаємо приблизно 65 хвилин. Після закінчення часу, обережно виймаємо готовий хлібець, накриваємо рушником і остуджуємо. Він прекрасно підійде для різних бутербродів на сніданок або обід.