Глінтвейн – це неймовірно смачний і корисний гарячий напій, приготований в більшості випадків з червоного виноградного вина з додаванням цукру і різних спецій, набір яких залежить в основному від вашої фантазії і смакових уподобань. Зазвичай його варять взимку для підняття настрою та досягнення зігріваючого ефекту. Сьогодні ми розповімо вам, як швидко і смачно приготувати глінтвейн в мультиварці.
Рецепт глінтвейну в мультиварці
Інгредієнти: червоне вино – 750 мл; червоне яблуко – 1 шт.; апельсин – 1 шт.; цукор – 100 г; сухий імбир – 2 г; бадьян – 2 зірочки; гвоздика – 3 шт.; порошок кориці – 2 р. Приготування У чашу мультиварки наливаємо столове червоне вино, висипаємо необхідну кількість цукру і кладемо фрукти, помиті і нарізані дрібними кубиками. Нарешті, кидаємо всі спеції, закриваємо кришку і вибираємо режим «Мультиповар». Готуйте глінтвейн приблизно 15 хвилин при температурі близько 70°С. Після цього даємо напою настоятися і проціджують його через дрібне ситечко. Розливаємо по високих келихах і кидаємо в кожен по зірочка бадьяна.
Безалкогольний глінтвейн в мультиварці
Інгредієнти: вишневий сік або домашній компот – 500 мл; апельсинова цедра – 30 г; апельсиновий сік – 70 мл; молота кориця – щіпка; гвоздика – 1 шт. Приготування У каструлю мультиварки наливаємо вишневий і апельсиновий соки, кидаємо гвоздику і дрібку меленої кориці. Потім додаємо подрібнену на тертці апельсинову цедру, ставимо ємність в прилад, закриваємо кришку, вибираємо програму «Гасіння» і виставляємо таймер на 30 хвилин. Стежимо, щоб глінтвейн нагрівся приблизно до 70°С, але не кипів. Після цього переводимо на режим «Підігрів» і виставляємо 5 хвилин. Почувши сигнал готовності, не відкриваємо кришку, а даємо глінтвейну настоятися близько години. Далі проціджуємо його через дрібне сито і подаємо, розлив по скляним високих склянках.
Як приготувати глінтвейн в мультиварці?
Інгредієнти: столове біле вино – 1 л; апельсин – 1 шт.; лимон – 1 шт.; мед квітковий – 50 г; цукор – 150 г; гвоздика – 3 шт.; кардамон – 5 шт.; сухий імбир – 2 г; кориця мелена – 2 г; ваніль – 2 р. Приготування У каструлю наливаємо вино, додаємо цукор, кладемо мед і фрукти, подрібнені скибочками. Додаємо за смаком спеції, вибираємо програму «Пароварка» і готуємо 15 хвилин. Даємо готового напою настоятися і проціджують його через дрібне сито. Після цього розливаємо глінтвейн по келихах і насолоджуємося його неповторним смаком і чарівним ароматом.
Як варити глінтвейн в мультиварці?
Інгредієнти: їдальні червоне вино – 750 мл; цукор – 100 г; коньяк – 150 мл; кава – 350 мл; гвоздика – 2 шт.; кориця в порошку – 2 р. Приготування У чашу виливаємо вино, готове заварені каву і коньяк. Кидаємо всі необхідні спеції і цукор. На дисплеї вибираємо режим «Пароварка» і готуємо глінтвейн 15 хвилин. Після цього наполягаємо напій, проціджуємо і розливаємо по склянках.
Глінтвейн в мультиварці з родзинками
Інгредієнти: червоне вино – 500 мл; цукор – 100 г; розмарин – щіпка; кориця – щіпка; гвоздика – 3 шт.; м'ята – 1 гілочка; лимон – 05 шт.; апельсин – 05 шт.; корінь імбиру – 1 г; родзинки – 20 шт. Приготування У чашу мультиварки виливаємо червоне вино, додаємо спеції, сахарим і гарненько перемішуємо силіконової лопаткою. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, а потім складаємо в ємність мультиварки. Закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Підігрів» і час 1 год. Після цього даємо напою настоятися, розливаємо гарячий глінтвейн по келихах і насолоджуємося його зігріваючим смаком.