З появою на нашій кухні перших електронних помічників, готування, з рутинного заняття, перетворилася на відпочинок. Так, кожна вооружившаяся допомогою мультиварки, з власного досвіду знає, наскільки легко і бесхлопотно можна готувати за допомогою цього пристрою. Один клік – і через автоматично відведений час на вашому столі з'явиться повноцінне готову страву, хіба не чудово? Давайте поповнимо арсенал рецептів для мультиварки, приготувавши кілька варіантів смачного рису.
Рис з грибами в мультиварці
Інгредієнти: рис басматі - 200 г; білий цибуля - 60 г; розмарин - пара гілочок; печериці - 280 м; червоний солодкий перець - 150 г; томати у власному соку - 450 г; овочевий бульйон - 425 мл; свіжа петрушка. Приготування Перед тим, як готувати рис в мультиварці, його слід промити холодною проточною водою, щоб позбутися з сора і надлишків крохмалю. Промитий рис залишаємо стекти. Виставляємо на пристрої режим «Смаження» і вливаємо в чашу масло. Пасеруємо подрібнений білий цибулю з розмарином і грибами, чекаючи моменту, коли зайва волога з грибів випарується. Після, додаємо промитий рис, перемішуємо, щоб покрити всі зерна маслом і кладемо нарізану перець з томатами. Заливаємо крупу бульйоном, закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим «Рис» або «Гасіння». Через півгодини можна насолоджуватися ароматним рисом з грибами і овочами, тільки не забудьте посипати його нарізаною зеленню перед подачею!
Рис з морепродуктами в мультиварці
Інгредієнти: рис басматі - 400 г; філе білої риби - 180 г; креветки - 180 г; часникові зубчики - 2 шт.; гострі ковбаски - 45 г; солодкий перець - 2 шт.; томати очищені - 380 г; білий цибулю - 90 р. Приготування Одночасно із запуском мультиварки, поставте на вогонь 500 мл води і доведіть її до кипіння. У режимі «Смаження» готуємо разом нарізаний білий цибулю з гострими м'ясними ковбасками, солодким перцем і часником. Близько 2-3 хвилин і ви відчуєте божественний аромат. Додаємо до засмажки попередньо промитий і обсушенный рис, заливаємо все 500 мл кип'яченої води і додаємо нарізаний і очищені від шкірки і насіння помідори. Закриваємо кришку і вибираємо «Рис». В середині готування кладемо до рису шматочки білої риби і очищених креветок.
Рис з рибою, приготований в мультиварці, подають відразу ж після приготування.
Рис з печінкою в мультиварці
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; рис - 200 г; томати у власному соку - 300 г; сушений часник - 4 г; орегано - 2 г; вершкове масло - 50 р. Приготування Яловичу печінку необхідно очистити, а потім промити і обсушити. Обсушені шматочки обсмажуються з використанням режиму «Смаження»/«Випічка» на вершковому маслі з додаванням орегано, часнику та інших спецій. Коли печінка схопиться, її можна змішати з сирим промитим рисом, додати томати і залити все водою так, щоб її кількість перевищувала кількість рису в чаші в два рази. Залишилося виставити «Рис» і почекати півгодини.
Печінку з рисом в мультиварці подається з великою кількістю свіжих або солоних овочів, залежно від сезону.
Тефтелі з рисом в мультиварці
Інгредієнти: м'ясний фарш - 600 г; білий цибуля - 50 р; рис - 140 г; часникові зубчики - 2 шт.; мелений коріандр; овочевий бульйон - 850 мл; томати у власному соку - 400 г; пучок коріандру. Приготування Змішуємо м'ясний фарш з коріандром, не забувши про сіль і перець. З фаршу формуем м'ясні тюфтельки і відкладаємо вбік. Пасеруємо білий цибулю і часник близько хвилини, додаємо тефтелі і чекаємо, поки вони не зарум'яняться використовуючи «Смаження». Засипаємо до тефтелі промитий рис, додаємо бульйон і томати. Перемикаємося на «Рис» або «Гасіння» і чекаємо ще півгодини до готовності.