Пиріг з капустою – швидке, просте і недороге блюдо, яке ситно нагодує цілу родину. Не обов'язково володіти особливо розвиненими навичками роботи з тестом для того, щоб втілити в життя один з наших рецептів, адже, по-перше, кожен з цих рецептів можна повторити з використанням купленого тесту, а по-друге, у нас під рукою буде мультиварка.
Рецепт капустяного пирога в мультиварці
Інгредієнти: тісто філо або листкове - 1 упаковка; савойська капуста - 250 г; масло рослинне - 60 мл; порей - 200 г; фенхель - 2 г; кумин - 4 г; козячий сир - 120 г; сир фета - 200 г; кріп і м'ята - пучок. Приготування У чашу пристрою заливаємо олію і розігріваємо його. Пасеруємо на розігрітому маслі нарізану порей до м'якості (близько 5 хвилин), додаємо до нього капусту, фенхель, кумін і сіль. Ще Через 5 хвилин ніжні листя савойської капусти встигнуть зм'якнути, а це значить, що капустяну начинку можна діставати, остуджувати і змішувати з сирами і нарізаною зеленню.
Розкачуємо пару листів листкового тіста дуже тонко або беремо тісто філо. Ділимо начинку навпіл, рівномірно розподіливши між двома пластами, далі скачуємо пласт тіста в рулет і укладаємо «равликом» в саму мультиварку. Зверху можна змастити тісто збитим яйцем.
Вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо час 1 годину, якщо воно не встановлюється автоматично. В середині готування пиріг необхідно перевернути на іншу сторону, щоб він рівномірно зарум'яниться з обох сторін.
Лінивий капустяний пиріг в мультиварці
Інгредієнти: головка молодої капусти (середнього розміру); білий цибуля - 80 г; свіжа зелень (кріп, петрушка); бринза - 100 г; борошно 160 г; сметана - 200 г; майонез - 200 г; яйця - 5 шт.; розпушувач - 6 р. Приготування Головку молодої капусти максимально тонко шаткуємо разом з білий цибулею. Добре приправляємо овочеву суміш і розминаємо її руками так, щоб капуста пустила сік. Залишаємо капусту на 25-30 хвилин, а надлишки соку віджимаємо. Змішуємо капустяну начинку з раскрошенной бринзою і нарізаною зеленню. Збиваємо сметану і майонез з яйцями, додаємо борошно і розпушувач. З'єднуємо капустяну начинку з тестом і ретельно вимішуємо. Викладаємо масу в помасленную чашу мультиварки і вимикаємо режим «Випічка» на автоматично встановлений час (як правило, воно становить одну годину).
В середині готування наш швидкий капустяний пиріг в мультиварці слід перевернути на іншу сторону, щоб він рівномірно пропікся і зарум'яниться.
Керуючись цим рецептом, ви можете приготувати і заливний капустяний пиріг в мультиварці, для цього тісто не слід змішувати з капустяної начинки, а виливати під неї й поверх, розділивши на рівні половини. Час приготування від цього не змінюється.
Рецепт листкового капустяного пирога в мультиварці
Інгредієнти: молода капуста - 1 головка; оливкова олія - 55 мл; червоний цибуля - 50 р; часникові зубчики - 4 шт.; свіжий кріп і петрушка; яйця великі - 3 шт.; сир фета - 190 г; листкове тісто. Приготування Розігрів оливкова олія в чаші пристрої, швидко обсмажуємо нашатковану молоду капусту з червоним цибулею до м'якості. Як тільки капустяне листя розм'якшаться, з'єднуємо їх з часником і свіжою зеленню і повністю охолодити. Змішуємо начинку з раскрошенным сиром і збитими яйцями.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і покриваємо тонким шаром розкотив листкового тіста. Зверху розкладаємо начинку і покриваємо другим листом тесту, защипывая краю. Змащуємо верхівку пирога розтопленим маслом, молоком або залишками збитих яєць. Закривши кришку кухонних помічниці ставимо таймер на 1 годину в режимі «Випічка» і чекаємо звукового сигналу.