Вернуться назад Распечатать

Капустяний пиріг в мультиварці

Капустяний пиріг в мультиварці
Пиріг з капустою – швидке, просте і недороге блюдо, яке ситно нагодує цілу родину. Не обов'язково володіти особливо розвиненими навичками роботи з тестом для того, щоб втілити в життя один з наших рецептів, адже, по-перше, кожен з цих рецептів можна повторити з використанням купленого тесту, а по-друге, у нас під рукою буде мультиварка.

Рецепт капустяного пирога в мультиварці


Інгредієнти:

  • тісто філо або листкове - 1 упаковка;

  • савойська капуста - 250 г;

  • масло рослинне - 60 мл;

  • порей - 200 г;

  • фенхель - 2 г;

  • кумин - 4 г;

  • козячий сир - 120 г;

  • сир фета - 200 г;

  • кріп і м'ята - пучок.


  • Приготування
    У чашу пристрою заливаємо олію і розігріваємо його. Пасеруємо на розігрітому маслі нарізану порей до м'якості (близько 5 хвилин), додаємо до нього капусту, фенхель, кумін і сіль. Ще Через 5 хвилин ніжні листя савойської капусти встигнуть зм'якнути, а це значить, що капустяну начинку можна діставати, остуджувати і змішувати з сирами і нарізаною зеленню.
    Розкачуємо пару листів листкового тіста дуже тонко або беремо тісто філо. Ділимо начинку навпіл, рівномірно розподіливши між двома пластами, далі скачуємо пласт тіста в рулет і укладаємо «равликом» в саму мультиварку. Зверху можна змастити тісто збитим яйцем.
    Вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо час 1 годину, якщо воно не встановлюється автоматично. В середині готування пиріг необхідно перевернути на іншу сторону, щоб він рівномірно зарум'яниться з обох сторін.

    Лінивий капустяний пиріг в мультиварці


    Інгредієнти:

  • головка молодої капусти (середнього розміру);

  • білий цибуля - 80 г;

  • свіжа зелень (кріп, петрушка);

  • бринза - 100 г;

  • борошно 160 г;

  • сметана - 200 г;

  • майонез - 200 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • розпушувач - 6 р.


  • Приготування
    Головку молодої капусти максимально тонко шаткуємо разом з білий цибулею. Добре приправляємо овочеву суміш і розминаємо її руками так, щоб капуста пустила сік. Залишаємо капусту на 25-30 хвилин, а надлишки соку віджимаємо. Змішуємо капустяну начинку з раскрошенной бринзою і нарізаною зеленню. Збиваємо сметану і майонез з яйцями, додаємо борошно і розпушувач. З'єднуємо капустяну начинку з тестом і ретельно вимішуємо. Викладаємо масу в помасленную чашу мультиварки і вимикаємо режим «Випічка» на автоматично встановлений час (як правило, воно становить одну годину).
    В середині готування наш швидкий капустяний пиріг в мультиварці слід перевернути на іншу сторону, щоб він рівномірно пропікся і зарум'яниться.
    Керуючись цим рецептом, ви можете приготувати і заливний капустяний пиріг в мультиварці, для цього тісто не слід змішувати з капустяної начинки, а виливати під неї й поверх, розділивши на рівні половини. Час приготування від цього не змінюється.

    Рецепт листкового капустяного пирога в мультиварці


    Інгредієнти:

  • молода капуста - 1 головка;

  • оливкова олія - 55 мл;

  • червоний цибуля - 50 р;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • свіжий кріп і петрушка;

  • яйця великі - 3 шт.;

  • сир фета - 190 г;
  • Капустяний пиріг в мультиварці

  • листкове тісто.


  • Приготування
    Розігрів оливкова олія в чаші пристрої, швидко обсмажуємо нашатковану молоду капусту з червоним цибулею до м'якості. Як тільки капустяне листя розм'якшаться, з'єднуємо їх з часником і свіжою зеленню і повністю охолодити. Змішуємо начинку з раскрошенным сиром і збитими яйцями.
    Чашу мультиварки змащуємо маслом і покриваємо тонким шаром розкотив листкового тіста. Зверху розкладаємо начинку і покриваємо другим листом тесту, защипывая краю. Змащуємо верхівку пирога розтопленим маслом, молоком або залишками збитих яєць. Закривши кришку кухонних помічниці ставимо таймер на 1 годину в режимі «Випічка» і чекаємо звукового сигналу.