Стала відносно недавно одним з головних кухонних маст-хевів, мультиварка показала господиням, що готувати будь-яку страва без клопоту цілком реально. Правда, кухонні помічниця здатна прийти на допомогу не тільки у разі гострої нестачі часу, але і тоді, коли важливо готувати корисні дієтичні страви на кожен день. Завдяки різноманітності режимів і нескінченного вдосконалення пристрою, в мультиварці стало можливим готувати на пару, і ми неодмінно скористаємося цією опцією.
Парові курячі котлети в мультиварці
Азіатські аромати в стравах вже давно полюбилися нашим середньостатистичному мешканцю, а тому, настільки нестандартний рецепт парових курячих котлет неодмінно припаде до смаку більшості.
Інгредієнти: курячий фарш - 300 р; картопля (велика) - 100 г; яйце - 1 шт.; пластівці чилі - 3 г; сушений орегано і чебрець - по 3 г; сушена масала - 2 г; листя петрушки. Інгредієнти: Відварюємо картоплю прямо в шкірці, попередньо ретельно промивши його. М'який бульба остуджуємо, чистимо і розминаємо виделкою. До пюрированному картоплі додаємо куряче яйце і спеції, продовжуємо змішування для досягнення однорідної кашки. Змішуємо картоплю і яйце з курячим фаршем, додаємо зелень петрушки і формуем котлети, попередньо змочивши руки.
Наповнюємо мультиварку водою, а поверх розміщуємо кошик для варіння на пару. Виставляємо на пристрої відповідний режим і кладемо в кошик котлети, залишаючи між ними невелика відстань для виходу пари. Час приготування парових котлет може варіюватися залежно від їх розміру, але в середньому півгодини цілком достатньо для того, щоб м'ясо повністю приготувалося.
Якщо ж ви хочете зробити дієтичне парові котлети в мультиварці, то не додайте у фарш картоплю, а просто змішайте його з яєчним білком і спеціями.
За аналогією можна приготувати і парові рибні котлети в мультиварці, замінивши куру, пропущеним через м'ясорубку рибним філе.
Рецепт парових котлет в мультиварці
Інгредієнти: курятина (біле м'ясо) - 1 кг; борошно - 80 г; яйця - 2 шт.; тертий пармезан - 80 г; терта моцарелла - 80 г; мікс із сухих італійських трав - 5 р. Приготування Курятину пропускаємо через м'ясорубку, а готовий фарш приправляємо за смаком, доповнюємо сушеними травами, міксом з твердих сирів і парою яєць. Для того, щоб котлетна маса краще тримала форму, до фаршу можна підсипати борошно або хлібну крихту. З котлетної суміші ліпимо самі котлетки, попередньо змочивши руки водою або змастивши маслом, щоб фарш не прилипав до долонь. Викладаємо котлети в кошик для варіння на пару, розміщену над наповненою водою чашею мультиварки. Виставляємо на пристрої режим «Варка на пару» і час – півгодини. Після звукового сигналу, можна подавати страву до столу.
Парові м'ясні котлети з яловичини в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: яловичий фарш - 300 г; картопля - 80 г; білий цибуля - 80 г; солодкий перець - 80 г; свіжа м'ята - 5 г; тертий корінь імбиру - 3 г; свіжа петрушка - 15 г; хлібна крихта - 40 р. Приготування Картоплю відварюємо в мундирі, охолодити і очистити. Пропускаємо картоплю через м'ясорубку разом з цибулею і солодким перцем. Додаємо овочі до м'ясного фаршу разом з травами і спеціями, ретельно перемішуємо, кладемо свіжу хлібну крихту, змішуємо все ще раз і ліпимо з фаршу котлети. Викладаємо котлети в кошик для варіння на пару, ставимо її в чашу пристрої з водою, закриваємо кришкою і виставляємо «Варіння на пару» на 40 хвилин.
Яловичі парові котлети, приготовані в мультиварці, можна подавати з будь-яким гарніром або просто так, супроводивши порцією червоного або білого соусу.