Тушонка – м'ясне блюдо, яке часто приходить на допомогу господиням, в найнепередбачуваніші моменти. Її можна купити в будь-якому магазині, а можна приготувати вдома, використовуючи мультиварку. М'ясо виходить дуже смачним, ароматним, соковитим і ніжним.
Рецепт тушонки в мультиварці-скороварці
Інгредієнти: баранина – 15 кг; сіль – 2 ч. ложки; перець чорний горошком – щіпка; лавровий лист – 3 шт. Приготування М'ясо обробляємо, промиваємо, висушуємо рушником і розрізаємо на шматочки розміром 3 сантиметри. Потім солимо, перчимо, кладемо лавровий лист, перемішуємо руками і даємо баранині постояти хвилин 40 і замаринувати. Після цього завантажуємо все в ємність скороварки, закриваємо кришку і вибираємо програму «Гасіння», час 2 години і тиск виставляємо на 3. Після сигналу, тиск не спускаємо, а даємо тушенке потомитися ще близько години. Далі розкладаємо її по стерильним банкам, закатуємо і прибираємо в холодильник.
Тушонка яловича в мультиварці
Інгредієнти: лавровий лист – 2 шт.; м'якоть яловичини – 2 кг; перець горошком – за смаком; морська сіль – за смаком. Приготування Як приготувати тушонку в мультиварці? Отже, беремо м'ясо і нарізаємо його на однакові середні шматочки. Потім гарненько промиваємо під холодною водою, зрізуючи пленочки і прожилки. Після цього обсушуємо серветкою і закладаємо яловичину в мультиварочную чашу. Воду не додаємо, тому що в процесі гасіння м'ясо виділить багато м'ясного соку. Закриваємо кришку приладу, запускаємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 5 годин. По закінченні часу, відкриваємо кришку, кидаємо за смаком морську сіль, перець і лавровий листок. Ретельно все перемішуємо і залишаємо хвилин на 15. А цим часом, поки готуємо стерильні банки. Далі, розливаємо м'ясні консерви з яловичини, приготовану в мультиварці, разом з виділеним бульйоном по банкам, трохи не доливаючи до краю горловини. Закатуємо гарячі банки залізною кришкою і прибираємо в сторону до повного охолодження. Зберігаємо готове м'ясо в холодильнику або іншому прохолодному місці.
Тушонка з курки в мультиварці
Інгредієнти: лавровий листочок – 5 шт.; курка – 2 шт.; перець чорний горошком – 10 шт.; цибулина – 1 шт.; сіль морська – за смаком. Приготування Для приготування тушкованого м'яса в мультиварці курячі тушки промиваємо, видаляємо кістки і нарізаємо м'ясо великими шматками. Потім перекладаємо його в чашу мультиварки, закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї режим «Гасіння» і готуємо близько 4 годин. Цим часом чистимо цибулину і шаткуємо її тонкими півкільцями. Приблизно через 2 години додаємо до курки перець горошком, сіль і кидаємо лавровий лист із цибулею. Після сигналу готовності, кришку приладу не відкриваємо. Куряча тушонка повинна настоятися в чаші мультиварці 4-5 годин. Після цього, цибуля викидаємо, а м'ясо зі спеціями розливаємо в чисті скляні баночки, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник.
Тушонка з свинини в мультиварці
Інгредієнти: свинина – 4 кг; сіль – за смаком; лавровий лист – 5 шт.; чорний перець горошком – 10 шт. Приготування Як зробити тушонку в мультиварці? Свинину ретельно промиваємо, нарізаємо великими шматками і завантажуємо в чашу мультиварки. Виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і час приблизно на 7 годин. За 2 години до закінчення, відкриваємо кришку мультиварки і додаємо морську сіль за смаком, перець і лавровий листочок. Закриваємо прилад і продовжуємо готувати до звукового сигналу. Після цього даємо готової тушенке охолонути протягом 6 годин, а потім перекладаємо її в банки, остуджуємо повністю і відправляємо в холодильник.