Вернуться назад Распечатать

Тушонка в мультиварці

Тушонка в мультиварці
Тушонка – м'ясне блюдо, яке часто приходить на допомогу господиням, в найнепередбачуваніші моменти. Її можна купити в будь-якому магазині, а можна приготувати вдома, використовуючи мультиварку. М'ясо виходить дуже смачним, ароматним, соковитим і ніжним.

Рецепт тушонки в мультиварці-скороварці


Інгредієнти:

  • баранина – 15 кг;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • перець чорний горошком – щіпка;

  • лавровий лист – 3 шт.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, промиваємо, висушуємо рушником і розрізаємо на шматочки розміром 3 сантиметри. Потім солимо, перчимо, кладемо лавровий лист, перемішуємо руками і даємо баранині постояти хвилин 40 і замаринувати. Після цього завантажуємо все в ємність скороварки, закриваємо кришку і вибираємо програму «Гасіння», час 2 години і тиск виставляємо на 3. Після сигналу, тиск не спускаємо, а даємо тушенке потомитися ще близько години. Далі розкладаємо її по стерильним банкам, закатуємо і прибираємо в холодильник.

    Тушонка яловича в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • м'якоть яловичини – 2 кг;

  • перець горошком – за смаком;

  • морська сіль – за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати тушонку в мультиварці? Отже, беремо м'ясо і нарізаємо його на однакові середні шматочки. Потім гарненько промиваємо під холодною водою, зрізуючи пленочки і прожилки. Після цього обсушуємо серветкою і закладаємо яловичину в мультиварочную чашу. Воду не додаємо, тому що в процесі гасіння м'ясо виділить багато м'ясного соку. Закриваємо кришку приладу, запускаємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 5 годин. По закінченні часу, відкриваємо кришку, кидаємо за смаком морську сіль, перець і лавровий листок. Ретельно все перемішуємо і залишаємо хвилин на 15. А цим часом, поки готуємо стерильні банки. Далі, розливаємо м'ясні консерви з яловичини, приготовану в мультиварці, разом з виділеним бульйоном по банкам, трохи не доливаючи до краю горловини. Закатуємо гарячі банки залізною кришкою і прибираємо в сторону до повного охолодження. Зберігаємо готове м'ясо в холодильнику або іншому прохолодному місці.

    Тушонка з курки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лавровий листочок – 5 шт.;

  • курка – 2 шт.;

  • перець чорний горошком – 10 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сіль морська – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тушкованого м'яса в мультиварці курячі тушки промиваємо, видаляємо кістки і нарізаємо м'ясо великими шматками. Потім перекладаємо його в чашу мультиварки, закриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї режим «Гасіння» і готуємо близько 4 годин. Цим часом чистимо цибулину і шаткуємо її тонкими півкільцями. Приблизно через 2 години додаємо до курки перець горошком, сіль і кидаємо лавровий лист із цибулею. Після сигналу готовності, кришку приладу не відкриваємо. Куряча тушонка повинна настоятися в чаші мультиварці 4-5 годин. Після цього, цибуля викидаємо, а м'ясо зі спеціями розливаємо в чисті скляні баночки, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник.

    Тушонка з свинини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина – 4 кг;

  • сіль – за смаком;
  • Тушонка в мультиварці

  • лавровий лист – 5 шт.;

  • чорний перець горошком – 10 шт.


  • Приготування
    Як зробити тушонку в мультиварці? Свинину ретельно промиваємо, нарізаємо великими шматками і завантажуємо в чашу мультиварки. Виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і час приблизно на 7 годин. За 2 години до закінчення, відкриваємо кришку мультиварки і додаємо морську сіль за смаком, перець і лавровий листочок. Закриваємо прилад і продовжуємо готувати до звукового сигналу. Після цього даємо готової тушенке охолонути протягом 6 годин, а потім перекладаємо її в банки, остуджуємо повністю і відправляємо в холодильник.