Запіканка – просте, але в теж час дуже ситне і смачне блюдо. Її можна зробити з найрізноманітніших продуктів: солодкої, солоної, м'ясної, рибної або овочевий. Сьогодні ми дізнаємося з вами, як приготувати запіканку з макаронів в мультиварці.
Рецепт макаронної запіканки в мультиварці
Інгредієнти: макарони – 300 г; м'ясний фарш – 300 г; цибулина – 1 шт.; заморожений горошок – жменя; помідор – 1 шт.; вода -1 ст.; майонез – 3 ст. ложки; яйце – 2 шт.; сир твердий – 150 г; свіжа зелень. Приготування Отже, чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо в режимі «Випічка» до прозорого стану. Потім додаємо м'ясний фарш, підсолюємо все за смаком і обсмажуємо 10 хвилин. Цим часом моєму помідор, його насухо витираємо і натираємо на тертці. Томатну масу перекладаємо в чашу мультиварки, кидаємо сирі макарони, заморожений горошок і наливаємо склянку фільтрованої води. В окремій тарілці змішуємо майонез з яйцями і тертим сиром. Заливаємо отриманою сумішшю наші макарони з м'ясом, протикаємо їх в декількох місцях виделкою, щоб соус повністю просякнутий все блюдо. Для більш пікантного смаку можете додати ще трохи часничку. Тепер закриваємо кришку приладу, виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і час 45 хвилин. Після звукового сигналу залишаємо макаронну запіканку ще на пару хвилин в мультиварці, щоб вона повністю схопилася і не розвалилася при подачі на стіл.
Сирно-макаронна запіканка у мультиварці
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; макарони – 250 г; сир – 300 р; сметана – 200 мл; цукор – 5 ст. ложок; олія рослинна; родзинки – 1 ст. Приготування У миску викладаємо сир, додаємо сметану, всипаємо цукор за смаком і розбиваємо яйця. Тепер гарненько збиваємо все блендером до повного розчинення кристалів і крупинок. Родзинки промиваємо, обсушуємо на рушник і кидаємо в миску. Макарони акуратно опускаємо в киплячу воду і варимо 5 хвилин, до стану напівготовності. Потім рідину зливаємо, а макаронні вироби додаємо до сирної маси. Ретельно все перемішуємо, щоб родзинки рівномірно розподілився, а отвори в макаронах заповнилися начинкою. Мультиварку встановлюємо у режим «Випічка» і засікаємо 30 хвилин. Дно чаші промазуємо вершковим маслом і виливаємо вміст миски. Лопаткою розрівнюємо поверхню і випікаємо страва до звукового сигналу. Після цього кришку не відкриваємо, а залишаємо запіканку остигати ще на 30 хвилин. Подаємо випічку в теплому, або в холодному вигляді зі сметаною або варенням.
Макаронна солодка запіканка в мультиварці
Інгредієнти: макарони – 200 г; яйце – 3 шт.; молоко або вершки – 100 мл; ванілін – за смаком; цукор – 100 г; масло вершкове – 50 г; сир – за бажанням. Приготування Для початку давайте приготуємо заливку: яйця збиваємо міксером, поступово всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Відварюємо макарони в киплячій воді рівно 5 хвилин, до полуготовного стану і перекладаємо в яєчну суміш. Ретельно все
перемішуємо, вливаємо молоко і знову розмішуємо. Чашу мультиварки промазуємо вершковим маслом, викладаємо підготовлені інгредієнти і рясно посипаємо зверху тертим сиром. Закриваємо кришку приладу і готуємо страву на режимі «Випічка» рівно 50 хвилин. Після звукового сигналу, смачна та ситна солодка запіканка готова! Дістаємо макаронник за допомогою спеціальної кошики пароварки: акуратно вставляємо лоток в чашу і обережно перевертаємо. Потім накриваємо зверху великою плоскою тарілкою і знову перевертаємо. Готову запіканку прикрашаємо ягодами і відразу ж подаємо до столу.