Навіть якщо ви не шанувальник приготування їжі в мультиварці, важко не погодиться з тим, що вона як не можна краще підходить для втілення в життя рецептів, що потребують тривалого теплового впливу, ніби м'ясного жаркого. Чим довше м'ясо буде тушкуватися у чаші пристрою, тим більш ніжним і ароматним воно вийде. Про те, як приготувати жарке в мультиварці ми докладно розповімо в рецептах далі.
Печеня з курки в мультиварці
Самим доступним, улюбленим багатьма і простим у приготуванні м'ясом є курятина. У цьому рецепті в хід можна пустити залишки м'яса після вчорашнього вечері.
Інгредієнти: червоний цибуля - 60 г; часникові зубчики - 3 шт.; курячий жир - 30 г; копчена паприка - 7 г; рис - 90 г; червоний перець - за смаком; картопля - 150 г; морква - 120 г; курячий бульйон - 2 л; сік лайма - 15 мл; курятина - 600 р. Приготування Розігрійте чашу мультиварки для обжарювання основи нашого рагу. Розтопіть курячий жир і припустіть на ньому цибулю і часник 3-4 хвилини. Додайте до зажарки спеції, нарізану кубиками картоплю з морквою і рис. Через пару хвилин обсмажування, залийте овочі курячим бульйоном, влийте сік лайма і покладіть нарізану куру. Закрийте чашу пристрою і готуйте куряче жарке в мультиварці використовуючи режим «Гасіння» 1 год.
Подавати м'ясо краще з великою кількістю зелені і гарніром на основі крупи, який здатний увібрати в себе соус з рагу, начебто рису, пшона, поленти.
Печеня з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 15 мл; білий цибулю - 85 м; паста каррі - 50 г; яловичина (стейк) - 900 г; часник - 3 зубчики; яловичий бульйон - 200 мл; печінковий паштет - 80 г; томатна паста - 80 р. Приготування Включивши пристрій в режимі «Гасіння», розігрійте в ній масло і обсмажте дрібно нарізану цибулю. Через пару хвилин, змішайте цибулю з часником і каррі, а коли суміш пустить свій насичений аромат, додайте скибочки яловичини і перемішайте все так, щоб каррі покрило м'ясо рівномірним шаром. Слідом за яловичиною в чашу покладіть паштет і томатну пасту, а потім покрийте все бульйоном. Закрийте чашу пристрою і готуйте страву півтори години, періодично перевіряючи наявність вологи в чаші і підливаючи бульйон при необхідності.
Печеня в мультиварці з свинини
Класичне рагу зі свинини на основі томатного соусу з травами – ідеальний спосіб почати своє знайомство з подібними насиченими м'ясним рагу. Перед вживанням ніжне тушковане м'ясо можна розібрати на волокна і викласти поверх гарніру. Велика кількість свіжої зелені обов'язково.
Інгредієнти: свинина - 550 г; часникові зубчики - 4 шт.; томатна паста - 50 р; червоне вино - 135 мл; томати у власному соку - 840 г; гілочка чебрецю і розмарину; лист лавра; білий цибулю - 90 г; овочевий або м'ясний бульйон - 375 мл; рослинна олія - 15 мл Приготування Перед приготуванням, промите і обсушенное м'ясо очистити від жиру, плівок і жив, а потім наріжте великими кубиками
(близько 3 см). Приправте свинину і обсмажте на розігрітій олії приблизно 10-12 хвилин, щоб досягти вираженої золотистої скоринки. Перемістіть м'ясо на тарілку, а на вытопившемся жиру спасеруйте цибулю пару хвилин і додайте до нього часник. Через 8 хвилин від моменту додавання цибулі, залийте зажарку вином, дочекайтеся його випарювання і додайте томатну пасту. Через пару хвилин настає черга томатів і трав – розмарину укупі з чебрецем. У фіналі залишається додати воду або бульйон, повернути в чашу м'ясо і переключитися на «Гасіння» на пару годин.
Смачну печеню в мультиварці можна подавати самостійно, разом з скибочкою хліба, а можна доповнити гарніром з запечених овочів і круп.