Головним достоїнством мультиварки є можливість приготування страв різними техніками з використанням одного пристрою, що стає неймовірно зручно, коли під рукою немає духовки, пароварки або зручною товстостінного посуду для гасіння. За допомогою цієї кухонної помічниці в рецептах далі ми приготуємо курячу грудку.
Рецепт запеченої курячої грудки в мультиварці
Інгредієнти: лимон; оливкова олія - 60 мл; суміш спецій для курки - 7 г; сушений орегано - 5 г; куряче філе - 600 г; червоний цибуля - 80 г; листя салату; маслини - 30 г; сир фета. Приготування Натираємо лимонну цедру і з'єднуємо її з соком цитрусового у невеликій мисці – це стане основою нашого маринаду. Додаємо в лимонний сік, оливкова олія і мікс спецій для курки разом з сушеним орегано. Для того, щоб птах промаринувалася швидше, надріжте шматочки філе діагонально або хрест-навхрест. Занурте птицю в маринад і залишити в ньому, накривши плівкою мінімум на півгодини.
Після закінчення часу, розігрійте в мультиварочной чаші трохи олії. Викладіть птицю на дно мультиварки і встановіть режим «Випічка». Приготування курячої грудки в мультиварці займе півгодини. Готову куру злегка остудіть, а потім подавайте разом зі свіжими листям салату, змішаними з цибулею, маслинами і фетою.
Тушкована куряча грудка в мультиварці
Рецепти курячої грудки в мультиварці, представлені в цій статті, можуть істотно відрізнятися один від одного, але єдиною загальною деталлю стане їх користь і приголомшливий смак. Такий рецепт не є винятком.
Інгредієнти: куряча грудка - 900 г; вершкове масло - 40 г; білий цибулю - 90 г; солодкий перець - 130 г; часникові зубчики - 4 шт.; гострий перець халапеньйо; томати у власному соку - 800 г; курячий або овочевий бульйон - 280 мл Приготування Розігрів пристрій в режимі «Смаження» або «Випічка», обсмажуємо на ньому суміш з овочів: нарізаної цибулі, солодкого та гострого перцю, а у фіналі, через 3-4 хвилини, додаємо пропущений через прес часник. До овочів кладемо курячу грудку прямо на кістки. Коли птах схопиться зі всіх сторін, додаємо до неї томати і заливаємо все бульйоном. Включаємо режим «Гасіння» на 3 години, а після закінчення часу знімаємо куру з кісток, а м'якоть розбираємо на волокна.
Дієтична куряча грудка в мультиварці
Смачна куряча грудка в мультиварці може бути ще і дієтичною, якщо готувати її в невеликій кількості рослинного, в нашому випадку – кокосового масла і свіжими томатами. Виходить свіже, легке страви з італійськими мотивами, яке не принесе шкоди талії.
Інгредієнти: кокосове масло - 20 г; куряче філе - 900 г; томати черрі - 240 г; бальзамічний оцет - 60 мл; листя базиліка. Приготування Розтоплюємо масло в мультиварці і обсушуємо куряче філе, приправивши його морською сіллю з обох сторін. Обсмажуємо куру по 5 хвилин з кожного боку, а потім заливаємо оцтом, додаємо томати і накриваємо чашу кришкою. Готуємо птицю в режимі «Гасіння» близько півгодини, а потім подаємо з подрібненим свіжим базиліком.
Смачна куряча грудка в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; вершковий сир - 120 г; часниковий зубчик; сік і цедра лайма; борошно - 120 г; яйце - 1 шт.; сир твердий - 40 г; хлібна паніровка. Приготування Курино філе розрізаємо на два пласта меншої товщини. Кожний з пластів обсушуємо і приправляємо, покриваємо шаром змішаного з подрібненим часником і цедрою лайма крем-сиру і посипаємо тертим твердим сиром. Куру обвалюємо в борошні, занурюємо яйце, після чого посипаємо хлібної крихтою і обсмажуємо, використовуючи режим «Випічка». Готову куру збризкуємо соком лайма.