Повноцінний і ситний сніданок у вигляді молочної каші сподобається як дорослим, так і дітям. В якості основи можна використовувати величезну різноманітність круп: від звичайних вівсяних пластівців, до рису, проса або гречки. Різноманітні і смачні рецепти ми обговоримо далі.
Шоколадна молочна каша в мультиварці – рецепт
Навіть якщо ви дотримуєтеся дієти, сніданок – прекрасна пора для того, щоб порадувати себе чим-небудь смачним із заборонених продуктів, причина цього проста: у ранковий час наш метаболізм працює як топка, спалюючи всі калорії і даючи максимум енергії на прийдешній день.
Інгредієнти: молоко - 900 мл; шоколадна паста (на кшталт «Нутелла») - 60 г; какао-порошок - 35 г; цукор - 40 г; вівсяні пластівці - 2 ст.; вершкове масло. Приготування Включивши мультиварку в режим «Каша/Молочна каша», «Гасіння» або «Мультиповар», вливаємо в чашу пристрою молоко і змішуємо його з шоколадною пастою, какао і цукром. Як тільки всі добавки розчиняться, а молоко придбає характерний шоколадний колір і аромат, доводимо його до кипіння, додаємо вівсянку і закриваємо кришку пристрою. Нехай каша потомитися 15 хвилин, після чого перевірте її консистенцію: якщо вона вас не влаштовуєте – увімкніть підігрів і дочекайтеся, поки вівсяна каша загусне, в іншому випадку подавайте блюдо з великою кількістю шоколаду, подрібнених горіхів і свіжими фруктами.
Гречана молочна каша в мультиварці
Інгредієнти: гречані ядра - 110 г; молоко - 500 мл; мелена кориця; мед - 15 г; велике яблуко і банан; родзинки. Приготування Промивши гречку, висипаємо її в мультиварочную чашу і заливаємо молоком. Додаємо трохи меду (або трохи більше, за смаком), кидаємо корицю, жменю родзинок і маленьку щіпку морської солі. Закриваємо кришку і встановлюємо режим «Каша» на півгодини або на час встановлюється автоматично. Готову гречку подаємо зі свіжими фруктами гарячої.
Кукурудзяна молочна каша в мультиварці
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 500 г; молоко - 550 мл; згущене молоко - 200 мл; кориця - 4 р. Приготування Перед тим, як варити кукурудзяну крупу, її слід замочити на кілька годин, а якщо є можливість – і зовсім на ніч, так вона звариться за лічені хвилини. Надлишках вологи після вимочування дайте стекти, перекладіть крупу в чашу мультиварки і покрийте її молоком. Додайте згущеного молока і кориці, все перемішайте. Молочна каша готується в мультиварці на режимі «Каша» або «Мультиповар» 10-15 хвилин, в залежності від потужності пристрою.
Рисова молочна каша в мультиварці
Після вівсяної каші, однією з найпопулярніших каш на молоці є рисова. Не дивлячись на величезну кількість варіацій, найсмачнішим залишається поєднання рису, молока і меду.
Інгредієнти: рис - 80 г; молоко - 180 мл; ванілін; мед - 15 мл; ягоди, фрукти, йогурт. Приготування Промивши рис під проточною водою до тих пір, поки не вымоется весь крохмаль, перекладаємо його в мультиварочную чашу і заливаємо молоком, а потім ще 100 мл води. Додаємо ваніль і мед слідом, а потім виставляємо режим «Каша» на 20-25 хвилин. Готову страву подаємо зі свіжими ягодами і фруктами, а також порцією йогурту.
Пшенична молочна каша в мультиварці
Інгредієнти: пшенична крупа - 120 г; молоко - 520 мл; банан (середнього розміру) - 1 шт.; полуниця - 6 шт.; грецький йогурт - 60 г; чорний шоколад - 20 г; насіння чіа (за бажанням) - 8 р. Приготування Для того, щоб пшенична крупа не гірчила, обдаємо її окропом перед варінням, а потім заливаємо молоком і додаємо будь підсолоджувач за смаком. Готуємо молочну кашу в мультиварці 20-25 хвилин в режимі «Каша», а після розкладаємо її по тарілках і доповнюємо свіжими фруктами, йогуртом і розтопленим шоколадом.