Сирний кекс – чудове частування, яке припаде до смаку і душі вашим гостям і рідним. Такий елементарний, але корисний і оригінальний десерт стане прекрасним варіантом не тільки для щоденного чаювання, але і для будь-якого застілля. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сирний кекс в мультиварці.
Рецепт сирного кексу в мультиварці
Інгредієнти: сир – 350 г; масло вершкове – 125 г; борошно – 400 г; яйце – 3 шт.; родзинки – 50 г; розпушувач – 10 г; цукор – 200 г; апельсинова цедра – за смаком. Приготування Отже, спочатку розтираємо вилочкою м'яке вершкове масло з цукром до отримання кашки, а потім гарненько збиваємо її міксером. Потім, не зупиняючись, додаємо сир і курячі яйця. Коли маса стане рівномірною, вимикаємо міксер і поступово всипаємо просіяне борошно заздалегідь. Вимішуємо тісто ложкою. Одночасно з цим подрібнюємо на терочке апельсинову цедру і кидаємо її в тісто разом з промитим ізюмом. Чашу мультиварки злегка промазуємо вершковим маслом, присипаємо борошном і викладаємо тісто. Закриваємо прилад і включаємо режим «Випічка» на 15 години. Після сигналу, перевіряємо кекс на готовність, присипаємо цукровою пудрою, трохи охолоджуємо і подаємо до чаю, порізавши порційними шматочками.
Сирно-лимонний кекс в мультиварці
Інгредієнти: маса сирна з родзинками – 400 г; столовий маргарин – 200 г; яйце – 4 шт.; цукор дрібний – 15 ст.; борошно – 3 ст.; лимон – 1 шт.; сода харчова – 1 ч. ложка. Приготування Для приготування сирного кексу в мультиварці редмонд маргарин заздалегідь виймаємо з холодильника і залишаємо остигати. Потім викладаємо його в миску, додаємо сирну масу з родзинками і збиваємо все міксером на невеликій швидкості. Далі вводимо яйця, цукровий пісок за смаком і кладемо подрібнену в блендері лимон разом з цедрою. Все перемішуємо і невеликими частинами всипаємо просіяне борошно вищого сорту і кидаємо харчову соду. Вимішуємо тісто до однорідного стану. Чашу мультиварки промазуємо жиром, викладаємо майбутній кекс, закриваємо кришку, і, виставивши програму «Випічка», залишаємо на 1 годину. Готовність десерту перевіряємо дерев'яною паличкою, а потім остуджуємо випічку і подаємо до гарячого чаю або теплого молока.
Шоколадно-сирний кекс в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 100 г; какао в порошку – 3 ст. ложки; борошно – 150 г; яйце – 2 шт.; розпушувач – 15 г; цукор – 150 р. Для начинки:
цукор – 50 г; сир – 300 г; яйце – 1 шт.; борошно – 50 р; ванілін – 1 пакетик. Приготування Вершкове масло розтоплюємо протягом 30 секунд в мікрохвильовій печі. Потім додаємо какао і ретельно перемішуємо. В окремій чашці гарненько збиваємо яйця з цукром і акуратно виливаємо масляну суміш. Далі додаємо борошно, просіяне з розпушувачем, і вимішуємо шоколадне тісто. Після цього переходимо до начинки: в невелику миску викладаємо сир,

розбиваємо одне куряче яйце, вводимо борошно, додаємо цукор і ванілін. Все ретельно перемішуємо до отримання рівномірної маси. Чашу і стінки мультиварки промазуємо маслом, викладаємо спочатку шоколадне тісто і акуратно розрівнюємо його. Потім розподіляємо рівним шаром сирну начинку і закриваємо кришку приладу. Виставляємо на дисплеї режим «Випічка» і встановлюємо час на 1 годину. Після звукового сигналу, перевіряємо готовність кексу за допомогою дерев'яної шпажки і акуратно виймаємо його, скориставшись кошиком для приготування на пару. Шоколадно-сирний кекс охолодити, за бажанням посипаємо какао або цукровою пудрою і подаємо до свіжозвареної чаю або молока.