Щасливі власниці мультиварок вже в курсі, що випічка в них виходить просто чудова. Зараз ми поповнимо колекцію ваших рецептів і розповімо, як в мультиварці спекти шоколадний кекс.
Рецепт шоколадного кексу в мультиварці
Інгредієнти: пшеничне борошно – 270 г; цукор-пісок – 1 склянка; харчова сода – 1 ч. ложка; какао – 05 склянки; розпушувач – 1 ч. ложка; яйця курячі – 1 шт.; молоко – 100 мл; окріп – 100 мл; ваніль – 1 ч. ложка; рослинна олія без запаху – 55 мл; сіль – щіпка. Приготування З'єднуємо борошно, какао, цукор, розпушувач, соду, ванілін і сіль, потім додаємо збите міксером куряче яйце, масло рослинне, молоко, ваніль і збиваємо 2 хвилини на середній швидкості. Після цього вливаємо окріп і перемішуємо. Мультиварочную каструльку змащуємо маргарином або маслом, виливаємо тісто. Виставляємо на табло програму «Випічка» і 50 хвилин. Після завершення програми кришку мультиварки відкриваємо. Даємо йому охолонути прямо в мультиварочной каструльці, а потім виймаємо його і ставимо на годину в холодильник. Все, неймовірно ніжний, але при цьому зовсім простий шоколадний кекс в мультиварці готовий!
Шоколадно - сирний кекс в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого гатунку пшеничне – 150 г; какао – 70 г; яйця – 2 шт.; розпушувач для тіста – 15 г; вершкове масло 73%-ної жирності – 110 г; пісок цукровий – 160 р. Для сирної начинки: яйця – 1 шт.; пшеничне борошно – 65 г; сир – 320 г; цукровий пісок – 60 г; ванілін – 1 пакет. Приготування Масло розтоплюємо. До нього додаємо какао-порошок і перемішуємо. Збиваємо яйця з додаванням цукру і додаємо масляну суміш з какао. Всипаємо частинами просіяне пшеничне борошно, розпушувач і вимішуємо шоколадне тісто. Для сирної начинки змішуємо сир з цукровим піском, яйцями, борошном і ваніліном. У мультивароную каструльку поміщаємо шоколадне тісто, попередньо змастивши її олією. Верх акуратно розрівнюємо і викладаємо начинку з сиру. Закриваємо каструлю і в режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин.
Шоколадно-банановий кекс в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 175 г; рослинна олія без запаху – 100 мл; яйця – 3 шт.; какао порошок – 100 г; пудра цукрова – 175 г; сода харчова – 05 ч. ложки; м'якоть стиглого банана – 200 г; молоко коров'яче – 55 мл; шоколад гіркий – 110 р. Для крему:
темний шоколад – 75 г; шоколад молочний – 75 г; сметана 20% жирності – 270 мл Приготування Шоколад подрібнюємо на тертці. Просіяне борошно з'єднуємо з цукровою пудрою, содою, какао тертим шоколадом. Яйця (2 шт) ділимо на білки і жовтки. В окремій мисці змішуємо 2 жовтки, ціле яйце і збиваємо міксером до однорідного стану. Розминаємо виделкою банани, додаємо отриману масу до яєць і знову збиваємо до однорідності. Додаємо масло, молоко і
перемішуємо до однорідного стану. Тепер яєчні білки збиваємо до міцної піни. Змішуємо бананову масу з сухими продуктами. В шоколадну суміш акуратно вмішуємо приблизно чверть білків, потім додаємо решту білків і також акуратно розмішуємо. Мультиварочную ємність змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і в режимі «Випічка» готуємо 60+20 хвилин. Після сигналу кекс витягуємо за допомогою кошика для пароварки і даємо йому охолонути. Для крему розтоплюємо темний і молочний шоколад на водяній бані, вмішуємо сметану. Охолоджуємо шоколадно-сметанний крем і покриваємо їм остиглий кекс. Після цього ще на годинку ставимо кекс в холодне місце, а вже потім ріжемо його на шматочки і кличемо всіх пити чай.