З появою мультиварки, різні режими і техніки приготування стали набагато більш доступними і бесхлопотными, а вся робота на кухні стала зводитися до підготовки необхідних інгредієнтів і вибору необхідного режиму. У рецептах далі ми поговоримо про те, як приготувати сьомгу в мультиварці.
Рецепт приготування сьомги в мультиварці
Інгредієнти: філе сьомги (з шкірою) - 840 г; вершкове масло - 20 г; діжонська гірчиця - 20 р; мед - 20 мл; хлібна крихта - 40 г; волоські горіхи - 60 г; лимон. Приготування Перед тим, як готувати сьомгу в мультиварці, беремося за приготування начинки для неї. Для начинки змішуємо розтоплене масло з гірчицею і медом. Рибу перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їх при необхідності. Ділимо філе на 4 рівних частини, після чого обсушуємо шматки риби і приправляємо морською сіллю. Кладемо рибу шкірою вниз в чашу мультиварки, а зверху покриваємо шаром начинки м'якоть з горіхів і хлібної крихти. Приготування філе сьомги в мультиварці займе близько 25 хвилин в режимі «Випічка». Подавати рибу слід гарячої, доповнивши невеликими шматочками лимона.
Стейки сьомги в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: апельсиновий сік - 180 мл; соєвий соус - 120 мл; тертий імбир - 10 г; часникові зубчики - 3 шт.; стейки сьомги - 4 шт. (800 г). Приготування У сотейнику змішуємо соєвий соус з апельсиновим соком, тертим імбиром і пропущеним через прес часником. Ставимо суміш на вогонь і варимо до тих пір, поки вона не пустить інтенсивний аромат. Остуджуємо маринад, а потім занурюємо в нього рибу і залишаємо на 2-4 години. Мариновану рибу готуємо на «Випікання» 25-30 хвилин, а залишки маринаду виварюємо до загустіння. Смачну сьомгу, приготовану в мультиварці, подаємо гарячою, полив ароматним соусом і прикрасивши дрібно нарізаною зеленою цибулею.