Вернуться назад Распечатать

Сьомга в мультиварці

Сьомга в мультиварці
З появою мультиварки, різні режими і техніки приготування стали набагато більш доступними і бесхлопотными, а вся робота на кухні стала зводитися до підготовки необхідних інгредієнтів і вибору необхідного режиму. У рецептах далі ми поговоримо про те, як приготувати сьомгу в мультиварці.

Рецепт приготування сьомги в мультиварці


Інгредієнти:

  • філе сьомги (з шкірою) - 840 г;

  • вершкове масло - 20 г;

  • діжонська гірчиця - 20 р;

  • мед - 20 мл;

  • хлібна крихта - 40 г;

  • волоські горіхи - 60 г;

  • лимон.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати сьомгу в мультиварці, беремося за приготування начинки для неї. Для начинки змішуємо розтоплене масло з гірчицею і медом. Рибу перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їх при необхідності. Ділимо філе на 4 рівних частини, після чого обсушуємо шматки риби і приправляємо морською сіллю. Кладемо рибу шкірою вниз в чашу мультиварки, а зверху покриваємо шаром начинки м'якоть з горіхів і хлібної крихти. Приготування філе сьомги в мультиварці займе близько 25 хвилин в режимі «Випічка». Подавати рибу слід гарячої, доповнивши невеликими шматочками лимона.

    Стейки сьомги в мультиварці – рецепт


    Інгредієнти:

  • апельсиновий сік - 180 мл;

  • соєвий соус - 120 мл;

  • тертий імбир - 10 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;
  • Сьомга в мультиварці

  • стейки сьомги - 4 шт. (800 г).


  • Приготування
    У сотейнику змішуємо соєвий соус з апельсиновим соком, тертим імбиром і пропущеним через прес часником. Ставимо суміш на вогонь і варимо до тих пір, поки вона не пустить інтенсивний аромат. Остуджуємо маринад, а потім занурюємо в нього рибу і залишаємо на 2-4 години. Мариновану рибу готуємо на «Випікання» 25-30 хвилин, а залишки маринаду виварюємо до загустіння. Смачну сьомгу, приготовану в мультиварці, подаємо гарячою, полив ароматним соусом і прикрасивши дрібно нарізаною зеленою цибулею.