Володарки мультиварок вже давно відчули на собі, що ця кухонні помічниця істотно скорочує час перебування на кухні. Нижче вас чекають ще кілька цікавих рецептів приготування страв з допомогою сучасної техніки. Зараз ми розповімо, як приготувати м'ясну запіканку .
Рецепт смачної м'ясної запіканки
Інгредієнти: фарш з індички – 1 кг; яйця – 1 шт.; рис круглий – 1 мультистакан; вода – 1 мультистакан; цибуля – 200 г; помідор – 200 г; морква – 170 г; перець солодкий – 170 г; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Приготування м'ясної запіканки починаємо з того, що цибуля дрібненько кришимо і викладаємо в чашу мультиварки, вливаємо трохи рослинного масла і в режимі «Випічка» обсмажуємо його. Кришку мультиварки при цьому закривати не потрібно. Потім додаємо терту моркву, нарізані кубиками помідор і перець. Всі разом обсмажуємо хвилин 10 а потім додаємо до фаршу, туди ж вливаємо воду і додаємо рис, сіль і перець. Чашу змащуємо маслом (можна брати як вершкове, так і рослинна), викладаємо м'ясну масу. В режимі «Випічка» ситна м'ясна запіканка буде готуватися 1 годину.
Як зробити запіканку в мультиварці з картоплею і м'ясом?
Інгредієнти: фарш м'ясний – 650 г; картопля – 1 кг; яйця курячі – 3-4 шт.; борошно пшеничне – 4 ст. ложки; цибуля ріпчаста – 1 шт.; перець, сіль. Приготування Картоплю чистимо і варимо до готовності, а потім перетворюємо на пюре. Додаємо в нього яйця, борошно, сіль і добре розмішуємо. Цибулю подрібнюємо, додаємо його у фарш,солимо, перчимо, викладаємо в мультиварочную ємність і в режимі «Випічка» обсмажуємо 15 хвилин. Після цього викладаємо фарш в миску, а в мультиварку поміщаємо половину картопляної маси, на неї кладемо фарш і верхній шар – знову картоплю. Програму «Випіку» і час приготування – 60 хвилин. Після звукового сигналу ситна і смачна запіканка з м'ясом в мультиварці буде готова.
Простий рецепт запіканки в мультиварці
Інгредієнти: фарш м'ясний – 700 г; молоко – 150 мл; цибуля – 180 г; скибочки білого батона – 4 шт.; відварені круто яйця – 3 шт.; сире яйце – 1 шт.; сіль, спеції; рослинне масло. Приготування Скибочки батона заливаємо молоком. Цибулю дрібненько рубаємо, кладемо у фарш, туди ж додаємо віджатий батон, сире яйце, спеції, сіль і перемішуємо. Тепер чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо половину порції фаршу і розрівнюємо.
Відварені круто курячі яйця ріжемо навпіл і розкладаємо зверху зрізом вгору. На яйця знову поміщаємо фарш. В режимі «Випічка» готуємо м'ясну запіканку 50 хвилин.
Як бачите, рецепти м'ясної запіканки в мультиварці зовсім не складні. Фактично виходить смачна велика котлета. Але якщо з тюфтельками, котлетами і зразами потрібно повозитися, то готувати таку запіканку одне задоволення. Адже поки мультиварка її випікає, можна займатися іншими справами. А як саме готувати м'ясну запіканку, вибір, звичайно, за вами. Можна взагалі будь-який рецепт тюфтельок або котлет адаптувати під дане блюдо.