Вернуться назад Распечатать

Буженина з свинини в мультиварці

Буженина з свинини в мультиварці
Буженина з свинини – воістину геніальне страву. М'ясо можна подавати гарячим одразу ж після приготування, в компанії запечених овочів ситну вечерю вам гарантований, а після охолодження його можна нарізати і використовувати для сендвічів і закусок. У рекомендаціях далі ми поділимося з вами хитрощами того, як приготувати буженину з свинини в мультиварці.

Рецепт буженини з свинини в мультиварці


Секрет смачної буженини – тривале приготування при відносно низьких температурах. З цією метою краще мультиварки пристрою не знайти: по-перше, страва готується абсолютно без клопоту, а по-друге, практично не вимагає вашої участі.
Інгредієнти:

  • свинина (вирізка або м'якоть) - 830 г;

  • часникові зубчики - 6 шт.;

  • гірчиця - 30 г;

  • масло оливи - 40 мл;

  • морква - 60 г;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Першим ділом беремося за маринад для буженини з свинини в мультиварці, в нашому рецепті він елементарний: змішуємо масло з гірчицею і розтертим в ступі розмарином. До маринаду додаємо сіль і пробуємо, за смаком можна крапнути трохи «Табаско» або іншого гострого соусу, винного оцту або вустерширського соусу.
    Буженина з свинини в мультиварці

    У підготовленому м'ясі робимо тонкі, але глибокі надрізи, в кожен з таких надрізів вставляємо по розчавленому зубчику часнику поперемінно з брусочками моркви. Тепер головний секрет смачної буженини з свинини в мультиварці – маринад, їм м'ясо натираємо і, якщо маєте часом, залишаємо маринуватися як мінімум 3 години, а якщо ні, то відразу кладемо шматок в чашу і переходимо до вибору режиму. В мультиварці-скороварці м'ясо приготується швидше, вистачить близько години в режимі «М'ясо», якщо ж ваш пристрій не забезпечене усіма принадами скороварки, то буженина по-домашньому з свинини в мультиварці запікається спершу 40 хвилин на «Випікання», а потім ще півтори години на «Гасіння».