Якщо ви любите рибу і ніколи не відмовляєтеся від випічки, то пиріг з рибою напевно доведеться вам до душі. Та і ваші домочадці або гості теж залишаться задоволені.
При наявності мультиварки і баночки рибних консервів в засіках, можна легко приготувати швидкий пиріг з консервованою рибою в мультиварці. А зараз ми розповімо, як це зробити.
Пиріг з консервованою рибою і рисом
Інгредієнти: консерви рибні – 1 банка; рис – 150 г; ріпчаста цибуля – 100 г; борошно – 400 г; кефір – 250 г; майонез – 100 г; яйця – 2 шт.; розпушувач – 10 г; цукровий пісок – 20 г; масло вершкове – 60 г; сіль – 9 р. Приготування Щоб приготувати тісто, кефір, майонез і яйця збиваємо, додаємо цукор, сіль, борошно і розпушувач і ретельно перемішуємо до консистенції негустий сметани.
Для начинки, відварюємо рис до напівготовності, консервовану рибу розминаємо виделкою, нарізаємо цибулю. Всі інгредієнти змішуємо.
Добре змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом. Потім виливаємо в неї половину тіста (трохи більше), розкладаємо начинку так, щоб від країв залишалося приблизно два сантиметри. Заливаємо все рештою тестом і печемо наш пиріг в режимі «Випічка» протягом години. Потім перевертаємо блюдо і запікаємо ще приблизно п'ятнадцять хвилин.
Ось рідкий пиріг з рибою і рисом в мультиварці готовий. При бажанні рис можна замінити вареним яйцем (три штуки). Буде теж дуже смачно.
Рецепт пирога з рибою і сиром в мультиварці
Інгредієнти: філе сьомги свіжої або слабосоленої – 125 г; твердий пікантний сир – 60 г; зелень кропу і петрушки – за смаком; борошно – 200 г; сметана – 100 г; майонез – 100 г; яйця – 2 шт.; розпушувач – 10 г; масло вершкове – 60 г; сіль – за смаком Приготування Змішуємо сметану, майонез, яйця і сіль і добре збиваємо. Потім поступово підсипаємо борошно і перемішуємо до консистенції тіста трохи густіше, ніж на оладки.
Нарізану рибу, тертий сир і січену зелень додаємо до тіста і ретельно перемішуємо. Готову масу перекладаємо в змащену маслом чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» і випікаємо протягом години. Потім перевертаємо пиріг за допомогою іншої чашки або тарілки і залишаємо запікатися з іншого боку ще 15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Пиріг з рибою і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: рибне філе – 125 г; варене яйце – 1 шт.; картопля – 250 г; зелень кропу – за смаком; листкове бездріжджове тісто – 500 г ; масло вершкове – 60 г; сіль – за смаком. Приготування Нарізаємо рибу, варене яйце, кріп і очищений картопля. Розморожуємо тісто, ділимо на дві частини і розкочуємо. Викладаємо у змащену вершковим маслом чашу мультиварки, спочатку перший корж тіста, потім начинку з риби, яйця і кропу, потім картоплю. Накриваємо все другим коржем і запечатуємо краю. Випікаємо рибний пиріг в режимі «Випічка» близько години. Потім перевертаємо з допомогою тарілки на іншу сторону і запікаємо ще 15 хвилин. Ось таке різноманіття рецептів рибних пирогів. Готуємо, їмо і насолоджуємося!